FATİH TEZCAN HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

FATİH TEZCAN HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Fatih Tezcan hakkında, JİTEM davasında eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve diğer sanıkların beraat kararının bozulduğunu belirterek "Heyet Başkanı Hâkim M.H.Y.’yı ve üye hâkimler...

Fatih Tezcan hakkında, JİTEM davasında eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve diğer sanıkların beraat kararının bozulduğunu belirterek "Heyet Başkanı Hâkim M.H.Y.’yı ve üye hâkimler A.S. ve A.A.’nın bağlantılarını araştırıyoruz" şeklinde yaptığı sosyal medya paylaşımı nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatıldı.

Daha önce ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret ettiği için yargılanan Fatih Tezcan, JİTEM davasında Mehmet Ağar ve diğer sanıklar hakkında verilen beraat kararının bozulmasının ardından sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaşım yaparak, "RT 5 Nisan 2021 tarihinde Mehmet Ağar ve diğer sanıkların beraat kararlarını bozan İstinaf Mahkemesi kararına ve heyetin isim listesine ulaştım. Heyet Başkanı Hâkim M.H.Y.’yı ve üye hâkimler A.S. ve A.A.’nın bağlantılarını araştırıyoruz" dedi. Tezcan, paylaşımında ayrıca ihbar hattı diyerek bir de cep telefonu numarası verdi.

Paylaşımın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Tezcan hakkında "yargı görevi yapan kişiyi hukuka aykırı olarak etkilemeye teşebbüs etmek" ve "terörle mücadele görev almış kamu personeli hedef gösterme" suçlarından resen soruşturma başlattı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.