Faruk Tınaz Koşusu'nu Ottowa kazandı

Faruk Tınaz Koşusu'nu Ottowa kazandı

3 yaşlı safkan İngiliz taylarının birincilik mücadelesi verdiği koşu, programın 7. mücadelesi olarak saat 20.30'da gerçekleşti.



2024 yılı Faruk Tınaz Koşusu'nu (KV-8); Tayral Tutumlu'nun sahibi ve yetiştiricisi olduğu, Batuhan Turgul antrenesindeki al erkek tay Ottowa (Jungle Man - Hamarat / Unaccounted For) jokeyi Ayhan Kurşun idaresinde kazandı.



7 safkanın katıldığı koşuda ikinciliği, Can Aluş elde ederken, Iron Sky isimli tay üçüncü, Anadolu Lideri dördüncü ve Abdül ise Faruk Tınaz Koşusu'nu beşinci olarak tamamladı.

Koşunun galibi Ottowa için bitiriş derecesi  2.12.91 olurken, farklar 1,5 Boy - 2 Boy - 1,5 Boy - 2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan tayın sahibi, Asli Üyemiz Tayral Tutumlu'ya kupasını, merhum Faruk Tınaz'ın eşi Canan Tınaz verdi.



Törene, Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı, Genel Sekreterimiz Gülnur Gülerce, Asli Üyemiz Can N. Güven ile davetliler de katıldı.

 

Faruk Tınaz

1956 yılında Adana'da doğan Faruk Tınaz, lise eğitimini Adana'da tamamladı. 1979 yılında profesyonel ses sanatçısı olarak sanat hayatına başladı. Yurt içi ve yurt dışında birçok başarılı konser veren Tınaz, Türkiye'de üç kez "Yılın Sanatçısı" seçildi. Grup Tekstil ve Zafer Konfeksiyon isimli şirketlerinde eşiyle birlikte kendi markaları olan C-NG ve FARCI markaları ile ihracat yaptı. 1993 yılında at sahibi oldu. Uzun yıllar Çerkezköy'deki harasında yetiştiricilik faaliyetlerinde bulundu. 2000 yılında müzik kariyerini sonlandırdı. 2005 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Faruk Tınaz, çeşitli dönemlerde Yönetim Kurullarında görev aldı. 2021 yılında aramızdan ayrılan Faruk Tınaz'ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

vh8ubdt47eda6q02nIphnjwf.jpg

tgbapjwmf3fiwdghxssI49kz.jpg

krbnmpmaj3fw59pyqenewzax.jpg

rxwt35vt79a8lpq2izeyuzfd.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.