Faik Öztrak: “Yaptıkları Zam Değil Zulüm”

Faik Öztrak: “Yaptıkları Zam Değil Zulüm”

“TÜİK’İN MAKYAJLI VERİLERİYLE İŞÇİNİN ALINTERİ GASBEDİLDİ”

“MİLYONLARCA MEMUR VE EMEKLİNİN KUL HAKKINI YEDİLER”

“SARAY, EMEKLİNİN SOFRASINDAN 633 SOMUN EKMEĞİ ÇALDI”

CHP Sözcüsü Öztrak, net asgari ücrete yapılan zammın ilk altı aydaki enflasyonun 13 puan altında olduğuna dikkat çekerek, “Bu yaptıkları zam değil, zulümdür. Zamlı asgari ücret şu haliyle, mevcut açlık sınırının 891 lira altındadır” dedi. Öztrak, TÜİK’in makyajlı enflasyon verileriyle işçinin alın terini gasbedildiğini belirterek, “İşte bu kul hakkı yemenin daniskasıdır” diye konuştu.

TÜİK’in makyajlı rakamlarıyla sadece asgari ücretlinin değil, milyonlarca memur ve emeklinin kul hakkının da yendiğini söyleyen Öztrak, “TÜİK’e göre memur ve emeklilere yılın ilk altı ayı için 32,4 puan enflasyon farkı ödenmesi gerekiyor. Bağımsız iktisatçıların hesaplamalarına göre, bu yılın ilk altı ayında gerçekleşen enflasyon yüzde 71,4. Böyle bakılırsa, memur ve memur emeklisine ödenecek enflasyon farkı 59,4 puan. TÜİK ile ENAG arasında neredeyse iki kat fark var. İşte aradaki bu iki kat fark, TÜİK aracılığıyla yedikleri kul hakkıdır” değerlendirmesinde bulundu. Öztrak, iş başına geldiklerinde herkesin hakkını vereceklerini, vatandaşları enflasyona ezdirmeyeceklerini ifade etti.

Kur Korumalı Mevduat için tek kalemde 21 milyar lira ödeyen Hükümetin, emekliye verilen bayram ikramiyesinin artırmamasını eleştirerek, şöyle dedi: “Emeklilerimiz 2018 Mayısında, eline geçen bayram ikramiyesiyle, tam 1.000 ekmek alabiliyordu. Şimdi 1.100 lirayla sadece 367 ekmek alabiliyor. Bu vicdansız, adaletsiz AK Parti iktidarı, emeklinin sofrasından 633 somunu çaldı. Gel de şimdi Neyzen Tevfik’in şu sözlerine hak verme: “Ekmek herkese yetecekti aslında. Tarlaya karga dadandı. Ambara fare. Fırına hırsız. Memlekete de harami.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün MYK gündemine dair düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.