Faik Öztrak: “Rusya Erdoğan’a Neyin Karşılığında Üfeliyor?”

Faik Öztrak: “Rusya Erdoğan’a Neyin Karşılığında Üfeliyor?”

“RUSYA’YA GAZ ÖDEMELERİ DOMATESLE Mİ YAPILIYOR?”

“RUSLARA GAZ ÖDEMESİ YAPILASA BÜTÇ AÇIĞI 450 MİLYAR LİRAYA ÇIKACAKTI”

“NAMUSUYLA ÇALIŞANA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ”

“YAŞADIĞIMIZ LİYAKATSİZLİĞİN MUADİLİ CALİGULA’NIN ATINI KONSÜL YAPMASI”

“YURT DIŞINDA YAŞANAN OLAYLARIN YERİ VE ZAMANLAMASI DİKKAT ÇEKİCİ”

“KURTLAR SOFRASI KAZANAMAYACAK, SİNAN ATEŞ UNUTULMAYACAK”

CHP Sözcüsü Öztrak, Nebati Bakan’ın bütçe rakamları üzerinden bir başarı hikayesi yazmaya çalıştığını belirterek, “Dışişleri Bakanı çıkmış, Rusya’dan alınan gazın fiyatının 3 kattan fazla arttığını söylüyor. Ama BOTAŞ’a bütçeden yapılan aktarımlar nedense geçtiğimiz Kasım ayından itibaren durmuş. Merkez Bankası’ndan BOTAŞ’a döviz satışları da Temmuz ayında birden bire sıfırlanmış. Rusya’dan alınan doğal gaz fiyatı üç kat artarken, 2021’den 2022’ye de dolar kuru yüzde 86 sıçrarken, BOTAŞ’ın bütçeden finansman ihtiyacı ne oldu da birden bire durdu? Rusya’ya gaz ödemeleri, domatesle yapılmaya başladı da haberimiz mi yok?” diye sordu.

Öztrak, Rusya’nın 20 milyar doları aşan gaz ödemelerini seçim sonrasına ötelemesi nedeniyle bütçe açığının düşük göründüğüne dikkat çekerek, “Bu ötelenen rakam 2022 ortalama kuruyla 331 milyar lira yapar. Bu 331 milyar ödenseydi, 2022’deki bütçe açığı da 450 milyar liraya çıkardı. Acaba başka neleri halının altına süpürdünüz? Durum ve hasar tespit komitemiz, seçimden sonra bunları birer birer ortaya çıkaracak” dedi.

 “Tilkinin cilvesi, ayının ise üfelemesi sıcaktır” sözünü hatırlatan Öztrak, “Rusya neyin karşılığında, Erdoğan’a üfeleyip duruyor? Döviz rezervleri suyunu çekmişken seçim öncesi bu 20 milyar dolarlık kıyak neyin karşılığında yapıldı? Bunu sandık sonrasında öğreneceğiz, milletimize de açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

CHP Sözcüsü Öztrak, seçim yaklaşırken Erdoğan’ın iş dünyasına üstü kapalı tehditler savurmaya başladığını belirterek, “Bu ülkede namusuyla çalışan, namusuyla yatırım yapan, iş ve istihdam sağlayan, ülkemize döviz kazandıran her iş insanının iktidarımızda başımızın üstünde yeri vardır. Ayrım yapmadan, senden benden demeden her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine de değinen Öztrak, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun taahhüdünü hatırlatarak, “Dört ay sonra iktidara geldiğimizde, Sinan Ateş’in katillerini adalet önüne çıkarmak için çalışmaya başlayacağız. Kurtlar sofrası kazanamayacak, Sinan Ateş unutulmayacak” dedi.

Saray Hükümetinin en büyük siyasi sermayesinin “sonsuz arsızlık” olduğunu kaydeden Öztrak, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin “Erdoğan’a şapka çıkarın” açıklamasıyla ilgili, “Sıradan, vasat şahsiyetlerin, liyakatsizlerin bonkörce ödüllendirildiği, makam ve mevkilere getirildiği böylesine bir dönem, bu güzel ülkede daha önce hiç yaşanmamıştır. Herhalde dünya siyaset tarihinde bunun tek istisnası, Caligula’nın kendi atını Roma’ya konsül yapmasıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Son dönemde düğmeye basılmış gibi üst üste gelen batı kaynaklı makaleleri, İsveç’te Türk Büyükelçiliği’nin önünde Kuranı Kerim yakılması gibi olayları değerlendiren Öztrak, “Yaşanan olayın iğrençliği kadar, yapıldığı yer ve zamanlama da oldukça dikkat çekici. Bunun Türk kamuoyunu, özellikle provoke etmek için yapıldığı son derece açık. Bundan en çok nemalanacak adresler de belli. Her seçim öncesi artık mutat hale gelen bu senaryolar, Hükümetin değirmenine su taşımaktan başka bir işe yaramıyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün Genel Merkez’de MYK gündeminde dair düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.