Faik Öztrak: “Depremin Faturası 126,3 Milyar Dolar”

Faik Öztrak: “Depremin Faturası 126,3 Milyar Dolar”

“BU, ARKA KAPIDAN BUHARLAŞTIRDIKLARI DOLARLAR KADAR”

“İSTİFA ETMEDEN HELALLİK İSTENMEZ”

“BİR HOLDİNGİN 14 BİN ÇALIŞANINDAN SADECE 2 BİNİ ÇALIŞACAK DURUMDA”

“DEPREM BÖLGESİNDE GÜBRE KARA BORSADA”

“İLLERİ DEPREMZEDELERLE AYAĞA KALDIRACAĞIZ”

“İŞÇİ ÜCRETLERİNDEN BİR YIL VERGİ ALINMASIN”

“SARAY MASASININ ALTINDAKİ GİZLİ AYAKLAR ORTAYA ÇIKTI”

“BAHÇELİ’NİNKİ NASIL BİR SAVRULMA?”

CHP Sözcüsü Öztrak, parti olarak yaptıkları çalışmalar kapsamında depremin ekonomik faturasını 126,3 milyar olarak tahmin ettiklerini belirerek, “Deprem nedeniyle sırtlanacak toplam maliyet 126,3 milyar dolar. Kayınpeder ve damadın bir olup Merkez Bankası arka kapısından buharlaştırdığı 128 milyar doların büyüklüğünü şimdi umarım herkes daha iyi anlamıştır. Milletten çalınan 418 milyar doların geri alınmasının önemi daha iyi görülmüştür” diye konuştu.

Erdoğan’ın “bize düşen helallik istemek” sözlerini değerlendiren Öztrak, haksızlığa uğrayana hakkını vermeden helalleşme olmayacağını vurgulayarak, “Biz buradan Sayın Erdoğan’a soruyoruz; istifa edebilecek misiniz? Bilin ki, istifa etmeden helallik istenmez. Milletimiz, haksızlık edenden, yaptığı haksızlığın hesabını sandıkta mutlaka soracaktır” dedi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kahramanmaraş ve Malatya ziyaretlerinde gördükleri sorunları da paylaşan Öztrak, “Kahramanmaraş’ta bilinen bir holdingin 14 bin işçisinden sadece 2 bini çalışabilecek durumda… Diğerleri ya depremde hayatını kaybetmiş ya da yaşadıkları şehri terk etmiş” diye konuştu.

Deprem bölgesinde çiftçilerin ve besicilerin ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu kaydeden Öztrak, “Baharla beraber, çiftçimizin tarlalarına üst gübre atma zamanı geldi. Gübre atılması gerekiyor da, piyasada gübre yok… Gübre kara borsaya düşmüş” ifadelerini kullandı.

Öztrak, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bölgeyi ziyaretinde anlattığı şekilde, deprem bölgesini ayağa kaldırırken depremzede illerden tedarik yapacaklarını belirterek, “Deprem bölgesinin yeniden inşasında, kamudan ihale alan firmalara, bölgede kullanacakları personelin asgari yüzde 25’ini bölge halkından alma koşulunu getireceğiz” diye konuştu.

Deprem bölgesinde iş insanlarının, işçiye verilen brüt ücretin net ücrete dönüşmesini talep ettiğini hatırlatan Öztrak, “Biz bir yıl süreyle işçilerimizin ücretlerinden vergi almayacağız. Sosyal güvenlik primlerini devlet olarak biz ödeyeceğiz” dedi.

Cumhur İttifakı’nın HÜDAPAR’ı da koalisyonlarına alacağı haberlerini değerlendiren Öztrak, “Meğerse masanın altında, gizli ayaklar da varmış…” dedi.

Öztrak Saray’ın, Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ı kalleşçe katleden, İslamcı Feminist yazar Konca Kuriş’i domuz bağıyla öldüren, Zehra Vakfı Başkanı İzzettin Yıldırım’ı, Gazeteci Halit Güngen’i infaz eden terör örgütünün siyasi uzantılarıyla kol kola girecek kadar çaresiz duruma düştüğünü belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Erdoğan’ı anladık. Peki, Bahçeli’ye ne demeli? Bahçeli bu saatten sonra, Şehit Ali Gaffar Okkan’ın adını, ağzına nasıl alabilecek? Sinan Ateş’in katillerine tek kelime edemediği gibi, Ali Gaffar Okkan’ın katillerine de mi sessiz kalacak? Şehit Polis Memurumuz Atilla Durmuş’un aziz hatırasından, hiç utanmayacak mı? Polis memuru Atilla Durmuş, rahmetli Sağlık Bakanı, MHP’li Osman Durmuş’un yeğeniydi. Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın da, koruma memuruydu. O gün Atilla Durmuş, beş arkadaşıyla beraber şehit edildi. Şimdi Bahçeli bunu nasıl içine sindirecek? Allah aşkına, bu nasıl bir savrulmadır?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün Genel Merkez’de MYK gündemine dair düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.