EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Hatay Büyükşehir Belediyesi 2022 yılı Eylül ayı meclis toplantısı HBB Başkan Vekili Murat Hayzaran başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda 79 gündem ve 9 gündem dışı olmak üzere 88 madde görüşüldü.

 

Toplantının başlangıcında gündem dışı söz alan Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz HATSU’nun su fiyatlarındaki aşırı düşüklük nedeniyle ciddi bir ekonomik sorunla karşı karşıya olduğunu vurguladı.

 

ERYILMAZ: BU MESELEYİ SİYASETE KURBAN ETMEDEN ÇÖZMEMİZ LAZIM

 

HATSU’nun gelir gider tablosunu incelediklerinde, kurumun geliri ile gideri arasında çok büyük farklar olduğunu anlatan Eryılmaz, “Bir an önce bu soruna hep birlikte çözüm üretmemiz gerekiyor. HATSU gibi 1 buçuk milyonluk bir nüfusu ilgilendiren kurum sıkıntıda ise hiç birimizin buna kayıtsız kalma lüksü yok. Bir komisyon kurulup bu olayın acil bir şekilde masaya yatırılması lazım. HATSU gelir- giderlerinde yüzde 300 fark var. Bütün Hatay’da yaşayan insanları ilgilendiren bu meseleyi siyasete kurban etmeden çözmemiz lazım” dedi.

 

MADENLİ-SERİNYOL YOLU BÜTÇE PLANLAMASI YAPILDI

Meclis toplantısında Büyükşehir Belediyesinin gündeme aldığı Antakya Serinyol Mahallesi ile Arsuz Madenli Mahallesi arasında yapılacak yolun bütçesinin yüzde 20’sinin 2022 yılı bütçesinden yüzde 80’inin de 2023 yılı bütçesinden karşılanması teklifi meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi.

 

Aynı şekilde, Hatay Büyükşehir Belediyesi Yaş meyve ve Sebze Halk Kompleksi yapım işi bütçe ödeneğinin yüzde 10’uun 2022 yılı, yüzde 90’ının ise 2023 yılı bütçesinden karşılaması önerisi de meclis üyeleri tarafından onaylandı.

 

BELEDİYE MECLİSİ BAZI TESİSLERİN ADINI DEĞİŞTİRDİ

 

Toplantıda, Sümerler Futbol Sahasının isminin Necmi Doğan Futbol Sahası, Esentepe Futbol Sahasının; Baba Kerim Futbol Sahası, Spor Kompleksi Mersah Alanının da Prof. Dr.İbrahim Öztek Mersah Alanı olması oy birliği ile kabul edildi.

EXPO alanlarında yapılması planlanan etkinlikler için belirlenen ücret tarifesinin de kabul edildiği toplantıda, daha önce HBB Meclisinin “meclis kararlarının tüm basına ilan şeklinde” verilmesine ilişkin kararı da gündeme geldi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Başkanvekili Murat Hayzaran, tüm gazetelere meclis kararlarının ilan olarak verilmesinin çok ciddi bir mali boyutu olduğunun ortaya çıktığını, ayrıca bunun 2021 yılında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi’ne aykırı olduğunun anlaşıldığına dikkat çekti. Hayzaran bu nedenlerle kararın uygulanamadığını ifade etti.

 

Mecliste, bir sonraki meclis toplantısının 13 Ekim Perşembe günü saat 14.00’da yapılmasına karar verildi.

EMlZbjTDP9C4H7IkuyYigrAa..jpeg

y135Bl7spJk4ruSthzCmw2xg..jpeg

vQhi2g8SHKBEef4V6NCusXmd..jpeg

uPyzqCYOXHt5fWvVDwm0d9iJ..jpeg

mOqRZkdTnKepYQyMl4U2vPAN..jpeg

qErbtMyCa2mOJFdjfwseQPTZ..jpeg

SG4NLyPHXgcqvTYd8taxIbEC..jpeg

J1snfveutq24VSjlxwWoPT7G..jpeg

xXZ1eTKwfrsn3c6DOAzIoqjv..jpeg

F2XvYZ90jO7HQM8Gxqp3mIzW..jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.