EXPO 2021 GENEL SEKRETERİ ÇAKAR: "1,5-2 MİLYON ZİYARETÇİ HEDEFİMİZ VAR"

EXPO 2021 GENEL SEKRETERİ ÇAKAR: "1,5-2 MİLYON ZİYARETÇİ HEDEFİMİZ VAR"

Expo 2021 Hatay, 1 Nisan’da binlerce iş insanını ve onlarca büyük yatırımcı şirketi ağırlayacak. Expo Genel Sekreteri İhsan Çakar, “Expo, dünya kupası...

Haber: ESRA ALUS - Kamera: ANIL VEREL

Expo 2021 Hatay, 1 Nisan’da binlerce iş insanını ve onlarca büyük yatırımcı şirketi ağırlayacak. Expo Genel Sekreteri İhsan Çakar, “Expo, dünya kupası ve olimpiyatlardan sonra dünyanın en büyük üçüncü organizasyonu. Yaklaşık 1,5 milyonla 2 milyon ziyaretçi hedefimiz var” dedi.

İhsan Çakar, 1 Nisan 2022’de kapılarını açacak olan dev organizasyonda 2 milyondan fazla ziyaretçiyi 1 yıl boyunca ağırlamak için hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. Çakar, ANKA Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Expo 2021 ile orta ve uzun vadede Hatay'a ekonomik ve kültürel yarar sağlanacağını belirtti. Çakar, Expo 2021 Hatay hakkında şu bilgileri verdi:

ERTELEME AVANTAJA DÖNÜŞTÜ: Pandemi tedbirleri nedeniyle alınan uluslararası seyahat yasakları ve vaka sayılarındaki artışlar, 10 Aralık’taki organizasyonumuzun ertelenmesine neden oldu. Ancak bu erteleme bizim için bir avantaj haline geldi. 1 Nisan 2022’de havaların da düzelmesiyle çok eğlenceli günler ve aylar, Hatay’da ziyaretçileri bekliyor olacak.

2 MİLYON ZİYARETÇİ HEDEFİMİZ VAR: Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın önderliğinde ve onun vizyonu doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Expo, dünya kupası ve olimpiyatlardan sonra dünyanın en büyük üçüncü organizasyonu. Yaklaşık 1,5 milyonla 2 milyon ziyaretçi hedefimiz var. Bu ziyaretçilerden yüzde 25’i uluslararası, yüzde 75’i ulusal katılımcılardan oluşacak. Expo 2021’in ana teması, en az 13 farklı medeniyetin gelip geçtiği önemli bir uygarlık merkezi olan Hatay’ın on binlerce yıllık tarihinden hareketle ‘Medeniyetler Bahçesi’ olarak belirlendi. Bu ana tema üzerinden Mezopotamya ve Anadolu’dan yaşamış olan medeniyetlerden öğrenilen kadim bilgilerin, kültürler arasındaki iş birliğini güçlendirmesi ve daha yaşanabilir bir gelecek için insanlığa yol gösterici olması, bu önemli organizasyonun en önemli amacı.

4 ANA TEMA VAR: Expo 2021 Hatay’ın Medeniyetler Bahçesi ana temasını destekleyen dört alt tema bulunuyor. Bu alt temalardan ilki olan sürdürülebilir kalkınma ve organik Tarım üzerinden üretime, insana, geleceğe ve gezegene dost teknoloji, yöntem ve uygulamaların hayata geçirilmesi. Ek olarak, tarım teknolojilerine odaklanan kentler ve uluslararası organizasyonların katılımıyla insanlığın geleceği için katma değeri yüksek yeni proje ve iş birliklerinin önünün açılması hedefleniyor.

HATAY’DAKİ EKONOMİYE DE KATKI SAĞLANACAK: Tüm bu süre boyunca onlarca şehrin yüzlerce türden bitkileri, çiçekleri ve ağaçları sergilediği ulusal ve uluslararası şehir bahçeleri, dünya mutfağına kucak açan gastronomi köyü, muhteşem konserlerin ve iddialı şovların mekanı amfi tiyatro başta olmak üzere sayısız etkinlik alanı ziyaretçilere sayısız deneyim yaşatacak. Expo 2021’in, çekeceği milyonlarca ziyaretçiyle Hatay’daki ekonomiye de katkısı olacak.

YATIRIMCILARIN GÖZÜ HATAY’A ÇEVRİLECEK: Expo 2021 Hatay, otelden taksiciye, restoran işletmelerinden hediyelik eşyacılara kadar birçok sektörü büyütecek. Turizm sektörünün temsilcilerinin Hatay’a yatırım yapması için de katkısı olacak. Tarım sektöründe ise uluslararası ilişkilerin kurulmasını sağlanacak.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ DE EXPO’DA OLACAK: 35-40 ülke temsilcisiyle irtibat halindeyiz. Bunların 7 tanesiyle sözleşmeler imzaladık. Bunların arasında Almanya, Nepal, Pakistan da var. Türki cumhuriyetlerin pavilyonu olacak. Çin'le de görüşmelerimiz sürüyor. 30’dan fazla ülkeyle de haftalık, aylık, günlük birtakım aktiviteler olacak. İstanbul, Ankara, Antalya, Adana, Mersin, İzmir gibi büyükşehir belediyelerimiz de Antakya alanımızda yerini alacak. Onlar da bahçelerini kurup o bahçeler içerisinde hem kendi kentlerinin kültürlerini yansıtacaklar hem de bahçe bitkileriyle ilgili sergileme yapacaklar.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.