Ev Kiralarının Sudan Ucuz Olduğu 5 İlimiz

Ev Kiralarının Sudan Ucuz Olduğu 5 İlimiz

Ev Kiralarının Sudan Ucuz Olduğu 5 İlimiz

Son bir yılda ev kiralarının ciddi düzeyde artması, vatandaşları da zorlamaya başladı. Özellikle home office çalışanların daha az kira ödemek için şehir değiştirme kararı aldıklarına da sıklıkla tanıklık ediyoruz. Bu noktada merak edilen soru, ev kiralarının hangi illerde daha ucuz olduğudur. Kiraların pek çok şehir ile kıyaslandığında çok daha ucuz olduğu şehirleri sizler için araştırdık ve öne çıkan 5 ilimizi tespit ettik. İşte bu araştırmanın sonuçları…

  1. Van

Ev kira artışları tablosuna bakıldığında kira artışlarının en az olduğu illerin başında Van geliyor. Bu nedenle özellikle 2022 yılında sadece ev kiraları değil satılık ev fiyatları da Van’da çok fazla artış göstermedi. Van’da yaşamak isteyenlerin kiralık ev bulmakta zorlanmadığını da belirtmeliyiz. Ev sayısının fazla olmasının yanı sıra, çok fazla ön planda olmayan bir şehir olması da kiralık ev bulmakta zorlanmanın önüne geçiyor. Yatırım yapmak için ev satın almak isteyenler için de ideal şehirlerden biri olduğunu belirtmeliyiz. Ev kiralamak veya satın almak için ayırdığınız bütçeyi burada verimli bir şekilde değerlendirebilirsiniz.

  1. Diyarbakır

Kiraların diğer şehirler ile kıyaslandığında gayet ucuz kaldığı şehirlerimizden bir diğeri de Diyarbakır oluyor. Detaylı bir araştırma yapıldığında Diyarbakır kiralık daireler ve fiyatları gerçekten şaşırtabiliyor. Çünkü yeni yapılan ve depreme dayanıklı olan konutlarda dahi sudan ucuz ev kiraları ile karşılaşılabiliyor.

Aynı zamanda bu şehirde 1+1, 2+1 ya da 3+1 ev seçeneklerini rahatlıkla görebiliyorsunuz. Villa seçenekleri de bulunuyor ve özellikle merkezden biraz uzakta, sakin ve huzurlu bir yaşam sürmek isteyenlere yönelik çok sayıda kiralık villa da mevcut. Diyarbakır’da satılık ev seçeneklerini de gözden geçirmek isteyebilirsiniz. Satılık konut ve satılık dükkan seçenekleri de bir hayli fazla ve fiyatlar oldukça makul seviyede seyrediyor.

  1. Mardin

Yeni bir şehre taşınmak isteyenler, ev kiralarının ucuz olduğu şehirler arasında Mardin’in de yer aldığını bilmelidir. Mardin, turistik açıdan da Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri ve her yıl çok sayıda turisti ağırlamaya devam ediyor. Son derece ilginç mimarilerin yer aldığı bu ilimizde ev kiralarının çok fazla artış göstermemiş olması da şaşırtıyor. Burada gayet düşük bir bütçe ile ev kiralayabilir ve aynı zamanda geniş, yeni bir evde yaşamanın keyfini yaşayabilirsiniz. Aynı zamanda satılık ev sayısı da fazla olduğundan herkesin hem beklentilerine hem de kendi bütçesine uygun bir ev bulması uzun sürmüyor.

  1. Siirt

Listemizde Siirt de yer alıyor. Kira artışları elbette bu şehrimizde de yaşandı ancak bu artışlar belirli bir oranın altında kaldığından, Siirt’te ev kiralamak isteyenler astronomik rakamlarla karşılaşmıyor. Bu nedenle sadece kirası ucuz olan bir evde oturmak için şehir değiştirmeyi planlayanların tercihlerini bu şehirden yana kullandıklarını söyleyebiliriz. İnternetten online olarak kiralara ve evlere göz atarak da bu şehirde kendinize uygun bir ev bulabilirsiniz. Aynı zamanda kiralar hakkında fikir edinmek isteyenlerin de basit bir araştırma yapması yeterli oluyor.

  1. Batman

Son olarak ev kiralarının ucuz olduğu şehirler sıralamamızda Batman’ın da yer aldığını belirtelim. Yukarıda sıraladığımız şehirlere nazaran kiralar burada bir miktar daha yüksek olsa da, Türkiye ortalamasının bir hayli altında kaldığı bir gerçek! Batman’da ve diğer illerimizde ev kiraları ne kadar sorusunun yanıtını öğrenmek isterseniz hemen Hepsiemlak internet sitesine uğrayın. Tüm kiralık ev ilanları bu sitede mevcut olmakla birlikte fiyata göre de sıralama yapılabiliyor. Diğer şehirlerde kiralık ev ilanlarını görüntülemek isteyenler için en fazla seçenek de Hepsiemlak’ta bulunuyor. Dolayısıyla güvenilir bir şekilde daire kiralamak veya satın almak isteyenlerin tercihi de Hepsiemlak oluyor!

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.