Esenyurt’ta Bir İlk: Çocuklar İçin At Binicilik Tesisi

Esenyurt’ta Bir İlk: Çocuklar İçin At Binicilik Tesisi

AtılAlan, Park Ve Çocuklar İçin At Binicilik TesisineDönüşüyor

AtılAlan, Park Ve Çocuklar İçin At Binicilik TesisineDönüşüyor

Esenyurt Belediyesi, Türkiye’nin en kalabalıknüfusuna sahip olan ilçeye yeni yeşil alanlar ve yeni projeler kazandırmaya devam ediyor.Atıl durumda olan 12 dönümlük alan üzerinde yeni bir park ve çocuklar için at binicilik tesisiyapımına başlandı.

Yaklaşık bir milyon nüfusuyla Türkiye nüfusunun yüzde 1,15'inioluşturan Esenyurt’ta, yeni yeşil alanlaroluşturan ve yeni projelerini hayata geçirmeye devam eden EsenyurtBelediyesi, atıl durumda olan 12 dönümlük alana park ve çocuklara hizmet verecek olan at biniciliktesisi inşa ediyor. Gökevler Mahallesi’nde bulunan projenin 7 dönümü at binicilik tesisineayrıldı. İçerisinde kapalı manej alanı,padok alanı, at bakım alanı ve kafeteryanın yer alacağı tesis projesinin 5 dönümlük parkalanına isefitness alanı, çocuk oyun alanı, oturma grupları ve yeşil alan yapılarakvatandaşların hizmetine sunulacak.

BinicilikTesisi Çocuklar İçin Yapılıyor

Yapımına başlanan tesis hakkında bilgi verenEsenyurt Belediyesi’nde görevli Peyzaj Mimarı Gökçe Bilgi, Esenyurt’ta bir ilkolan at binicilik tesisinin çocuklar için yapıldığını vurguladı. Peyzaj MimarıBilgi, “Arazimizde ilk olarak alan düzenlemesi yapıldı. Toplam 12 dönümden oluşanalanımızın 7 dönümü binicilik tesisine ayrılmıştır. Binicilik tesisimizdekapalı manej alanı, padok alanı, kafeterya ve at bakım alanı bulunmaktadır. Atbinicilik tesisi Esenyurt’ta yapılan ilk projelerden biri olacaktır ve buprojelerin devamı gelecektir. Tesisimizde daha çok çocuklarımıza hizmet vermeyidüşünmekteyiz, çünkü çocuklarda ata binmek kas, denge ve koordinasyon gelişimigibi birçok konuda fayda sağlamaktadır” dedi.

“BaşkanımızınVaatlerini Gerçekleştirmeye Çalışacağız”

Yeni projelerle ilçede ilklerigerçekleştirmeye devam eden Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’unvaatlerini hayata geçirmek için çalıştıklarını söyleyen Bilgi, “Park alanındaçocuk oyun alanı, fitness aletleri, oturma grupları ve yeşil alanımızbulunmaktadır. Daha önceleri atıl vaziyette bulunan bu alanı hızlı bir şekilde tamamlayıp vatandaşlarımızınhizmetine sunmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Yapımı hızla devam eden proje tamamlandığındaEsenyurtlular, eğlenerek vakit geçirebileceği yeni bir alana daha sahip olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.