Esenyurtlular Kardeşliğin Resmini Boyadı

Esenyurtlular Kardeşliğin Resmini Boyadı

10.yıl fotoğrafı, 86 yıl sonra Esenyurt'ta renklendi

EsenyurtBelediyesi tarafından Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda hazırlanan cumhuriyetinkuruluşunu anlatan kardeşlik resmine ilk fırçayı atan Başkan Bozkurt, “Buresimde herkesin bir izi olacak, bu resim hepimizin resmi” dedi.

EsenyurtBelediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramıkutlamaları çerçevesinde ‘Cumhuriyet için bir fırça da sen at’ resim etkinliğidüzenlendi. Esenyurt Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte,Cumhuriyet'in 10. kuruluş yıldönümünde çekilen ve simge haline gelen birfotoğrafın karakalem çalışması, vatandaşlar tarafından renklendirildi. Çoksayıda vatandaşın katıldığı etkinlikte renkli görüntüler ortaya çıktı.



‘Buresim bizim resmimiz’

Etkinliktecumhuriyet ve kardeşlik için ilk fırçayı minik Azra ile birlikte atan EsenyurtBelediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Bu etkinlikte, bir olduğumuzu, beraberolduğumuzu, yeni bir başlangıç yaptığımızı bir fırça atarak göstermekistiyoruz. Hepimizin bir izi olsun burada, herkes bir fırça atacak. Dolayısıylabu bizim resmimiz olacak. Buna sahip çıkacağız, bunu yürütürken asla haktan,adaletten, hukuktan vazgeçmeyeceğiz. Birlik beraberlik içerisinde, çalışaraküreterek, hakça paylaşarak yaşayacağız” dedi.



‘Cumhuriyetkimsesizlerin kimsesidir’

Cumhuriyetintarihte çok önemli değişimlere neden olan bir yönetim şekli olduğunu söyleyenBaşkan Bozkurt, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları yaşananacılardan sonra geçmişteki refahımıza yeniden kavuşalım diye bir KurtuluşSavaşı mücadelesine başlamışlardır. Bu savaş sonunda insanların daha eşit vebarış içerisinde nasıl yaşayabileceklerini düşünen Atatürk, bu coğrafyaya enuygun yönetim şeklinin cumhuriyet olduğunu söylemiştir. Cumhuriyet aslında, bucoğrafyada yaşayan vatandaşlarımızın birlikte yaşama iradesidir, cumhuriyetkimsesizlerin kimsesidir. Bu etkinlikte boyadığımız resim, zorzamanlardan bugünlere geldiğimizi göstermektedir. Nereden geldiğimizi unutmazve cumhuriyetin hedeflerini aklımızdan çıkarmazsak, nereye gideceğimizi derahatlıkla buluruz” diye konuştu.



‘Barışve kardeşlik içerisinde yaşamalıyız’

Bundansonraki süreçte insanların birbirini ötekileştirmeden kabul etmesi gerektiğinivurgulayan Başkan Bozkurt şöyle devam etti: "Bu ülke bölünmez birbütündür, bayrağımız vardır ama 'Bu coğrafyada yaşayan herkes eşit yurttaştır’ilkesinden vazgeçmeden, bir arada durmamız lazım. Yaşadığımız ilçede de farklıkültürde, inançta ve kökende insanlar var. Burada eğer barış ve kardeşlikiçerisinde yaşamayı başarırsak Türkiye’ye ve dünyaya örnek sonuçlar çıkacaktırdiye düşünüyorum” Başkan Bozkurt daha sonra vatandaşların Cumhuriyet Bayramı'nıkutladı. 

wcIbvwo2afqt7zryp46fykbp.jpg

nuptzbqb13tfifdIoawyhvvk.jpg

mzze9fnidbpt30solohebgk2.jpg

qhbyv365uzmd0fg2brvn1iwe.jpg

myy8zjfusx3c0ajiqwxr1lgo.jpg

pfhzf9omewax4qhrsqrn671u.jpg

xsh8vfzbnt7gol9yspcchvqf.jpg

axt2cs67zvpbr4lqvwgduu5i.jpg

8fyfgolodrxs7enrzIvimcvu.jpg

lmhfez4ndmvcdw5tyx6z7qk1.jpg

rbes5iou8agd9cxfn7p6epcI.jpg

Iu0fbvtgn4dzaysvkiwxhsm9.jpg

ujm2cz8q50rkwu3cv7a41mnb.jpg

5jocsgzd1azltnvorrcpIi0k.jpg

ayvl6bt5dpu4mzomwIb1j7zv.jpg

xjIxteazmbwcw5agtnq4uo9r.jpg

wqI9saf1uee84utda02xisrx.jpg

tzqbg36oylwv0gq7smpcxnjj.jpg

1r7gtzy0x8xqbIcjow3hpfkg.jpg

poucsihpjslgrngxfmkqcqef.jpg

rsvxkc90lejnvfh46qkuwmty.jpg

bz9dsj0o5tkfyn2lzvgupxrq.jpg

nzcd5rpz4yueaq6q7fagmt9t.jpg

3rd7skhr5azhvovdlmppfjnm.jpg

vgp6yi4gmzdsxa3xlu0etauv.jpg

nqdgyzbm3yazjpvwnclgb2ot.jpg

kpuwoydhl9sfn4yop5nxk7rt.jpg

u7gq1cl0ejtzItxl8usw5rck.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.