Esenyurtlu Minik Efe Başarıya Doymuyor

Esenyurtlu Minik Efe Başarıya Doymuyor

Esenyurt Belediyesi’nindesteklediği Efe Güngör elde ettiği başarılarla ilçeye büyük gurur yaşatıyor.

Esenyurt Belediyesi’nindesteklediği 10 yaşındaki üstün zekalı Efe Güngör başarıdan başarıya koşuyor.Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesindeki bilgi evlerinde eğitimgören Efe, 9 bin öğrencinin katıldığı İstanbul Bilim Olimpiyatlarında rakiplerinieleyerek Esenyurt’ta birinci, il genelinde ise 33. oldu.  Minik Efe, bu yıl içerisinde Esenyurt ve civarilçeler arasında düzenlenen Fen ve Matematik olimpiyatlarında üçüncü olurken, AvcılarMatematik Olimpiyatları (AVMATO) takımına da seçildi. Okulunu birinciliklebitiren Efe Güngör son olarak Türkiye’de üstün yetenekli öğrencilerinyetiştirildiği Araştırma Geliştirme Eğitim ve Uygulama Merkezi Ortaokulu’ndan (ARGEM)  davet alarak 4 yıl boyunca ücretsiz birşekilde eğitim görme imkanı kazandı.

Üstün zekalı olduğu 6yaşındayken sınıf öğretmeni tarafından fark edilen Efe, o yaşta Esenyurt Bilimve Sanat Merkezi sınavlarına girerek başarı elde etti ve merkezde eğitimgörmeye başladı. Bu merkezde güneş enerjisiyle çalışan panel gibi birçok icatyapan Efe aynı zamanda belediye bünyesindeki kültür merkezlerinde piyanoeğitimi almaya başladı. Dört yıl önce EsenyurtBelediyesi’nin Bilgi Evleri’yle tanışarak burada Akıl ve Zeka Oyunlarıderslerine başladı. Bu dersler onun hem sosyalleşmesini hem de okulda aldığıeğitime katkıda bulunmasına yardımcı olmanın yanında ona analitik düşünmebecerisi de kazandırdı.

‘Efeçok başarılı çocuk”

Esenyurt Belediyesi Akıl veZeka Oyunları öğretmeni Muradiye Keskin,“Efe ile burada zeka oyunlarımızı oynuyoruz. Zeka oyunları stratejik gelişmeyiöngören, öngörüyü güçlendiren oyunlar Efe’de bu başarısının temelinde vedevamında bu zeka oyunlarının faydasını görüyor. Öğrencimiz oyunlarda oldukçabaşarılı. Sınıfta her hafta günün yıldızını seçiyoruz onun günün yıldızıolmadığı bir alan yok diyebilirim. Efe’nin yolunun son derece açık olduğunudüşünüyorum. Nezaketiyle, kibarlığıyla, beyefendiliğiyle arkadaşlarınınarasında son dere örnek teşkil eden bir öğrencimiz. Hayatında başarılıolacağına kesinlikle inanıyorum. Kendisine de güveniyorum” dedi.

‘EsenyurtBelediyesi’ne çok teşekkür ediyorum’

Efe’nin ilgisi olankonularla alakalı araştırma yapmaktan ve projeler üretmekten hoşlandığınısöyleyen annesi Emine Nihal Güngör şöyle devam etti, “Biz Efe’nin üstün zekalıolduğunu 6 yaşında fark ettik. Birinci sınıfa giderken öğretmeni tarafındanBİLSEM sınavlarına sokulmak istendiği söylendi. Okumayı evde öğrendi fakat özelyetenekli olduğunu bilmiyordum. Daha sonra Bilim Sanat Merkezi sınavına girdive kazandı. Birinci sınıftan beri Esenyurt BİLSEM’e devam ediyor. Efe ev deilgisi olan konularla alakalı araştırma yapmaktan, projeler üretmektenhoşlanıyor. Robotik kodlama ve yazılımı seviyor. TUBİTAK için önümüzde ki yılaproje hazırlıyor. Bunlarda öğretmenlerinin katkılarının yanı sıra EsenyurtBelediyesi bünyesinde bulunan kültür merkezlerinin ve Bilgi Evleri’nin emeğivar. Efe’nin akıl ve zeka oyunları dersine girdiğinde analitik düşünme becerisive mukayese gücünün geliştiğini gözlemledik. Bu da derslerine katkı sağladı. EsenyurtBelediyesi’ne ve Esenyurt Belediye Başkanına çok teşekkür ediyorum” diyekonuştu.

Esenyurt Belediyesi’nin ücretsizolarak sunduğu akıl zeka oyunları dersinde güzel vakit geçirdiğini söyleyen EfeGüngör, “Burada akıl oyunları oynuyoruz, turnuvalar yapıyoruz. Burada çokmutluyum. Evde genellikle sistem etkinlikleri yapıyorum robotlar oluşturuyorum.Piyano çalabiliyorum. Singapur matematiği, atletizm, akıl zeka oyunları benimhoşuma gidiyor. Kendime yeni şeyler katmaya çalışıyorum. İlerde de vatanımamilletime hayırlı bir birey olmak istiyorum. Bana bu imkanları sunan EsenyurtBelediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi. 

6blerntwkIp7mhajg8ct5xfz.jpg

eht7ciflab46pwktrjmas58v.jpg

igomsIrpej7umzsdrbpj193v.jpg

r9fqpdcfluassz4l1ayobmvm.jpg

ro8jwIlydlpqkipugh9j3b6d.jpg

m1wrxebundpkzcsl0adf9mo2.jpg

ohmolcjfxja7zkf4g0iwqy1h.jpg

o9prndlvysmagIojrzuhcse8.jpg

ez19tiswfjouvr3ofx45vktm.jpg

qcmusjruakmx6tIpqwfy9or0.jpg

guswfzajhrb87jctIlqneytc.jpg

ug61zm73nxeo2tdlnbkIk5ts.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.