Esenyurtlu Kadınların, El Emeği Ürünleri Sultanahmet’te Kazanca Dönüşecek!

Esenyurtlu Kadınların, El Emeği Ürünleri Sultanahmet’te Kazanca Dönüşecek!

Prof.Özer: Belediye Olarak Esenyurtlu Kadınlarımızın Emrindeyiz

Esenyurt Kadınlar Birliği Platformu’nun düzenlediği dayanışmagecesinde konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer; “Kadınlarbüyük hünerleri olan insanlar. Onların hünerlerini gerçekleştirmesi için gerekliolanakları devlet vermediği için belediyelerin bu eksiği tamamlaması lazım. Bizbelediye olarak kadınlarımızın emrindeyiz. Onlar ne derse o olacak.” dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Esenyurt KadınlarBirliği Platformu’nun düzenlemiş olduğu dayanışma gecesine katıldı.  Esenyurt Nene Hatun Kültür Merkezi’ndegerçekleşen programda, Başkan Özer’in yanı sıra Kadınlar Platformu yöneticileriile çok sayıda kadın yer aldı. İlçede kadınlara yönelik başlattığı projelerledikkat çeken Prof. Dr. Özer burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi:“Değerli kadınlar; kadın varsa hayat var, kadın yoksa hayat yok gerçeğindenyola çıkarak kadın varsa Esenyurt var, kadın yoksa Esenyurt yok diyoruz.Kadınlar aynı zamanda toplumları yaratandır. Çünkü kadınlar olmazsa hayatı çekip çeviren erkekler olmaz. Çünkükadınlar olmazsa çocuklarımız geleceğe hazırlanamaz. Bir çocuğun ilk mimarıkadındır, annesidir. Daha sonra öğretmenleri, toplum ve kitaplar gelir.Dolayısıyla kadınların iyi yetişmiş olduğu bir toplum her zaman ileriye doğrugider. Kadınlara değer veren bir toplum kalkınır ve yücelir. Örneğin ben OrtaDoğu'da birçok Arap ülkesinde bulundum. Bu ülkelerin petrol gibi çok büyükzenginlikleri var ancak kalkınamamışlar. Bunun nedeni kadınların kalkınmasüreci içinde olmamasıdır. Bugün ülkemizde ise kadın hukuki olarak kalkınmasürecinin içinde yer alıyor ancak bu tek başına yeterli değil. Bizim en büyükeksikliğimiz kadınlara gereken değeri vermiyor olmak. Bugün kadın cinayetleriile karşı karşıya kalıyoruz. Bu konu maalesef benim yüreğimi yaralayan birdurumdur. Konuşmamın başında da söylediğim gibi çocukların ilk mimarıannelerdir. Dolayısıyla kadınlarla ilgili bizim yapacak çok işimiz var. İlkolarak kültür merkezlerinin sayısını arttıracağız. Çünkü kadının kendi içindekihünerlerini gerçekleştirmesi lazım. Kadınlar, bu merkezlerde müzik, sinema,tiyatro, el işi, gezi ve eğitimlere katılarak düşüncelerini hayatageçirebilir.” dedi.

“SultanahmetCamii Stantlarında Esenyurtlu Kadınlarımız Da Olacak”

Programda İBB Başkanı İmamoğlu ile Esenyurtlu kadınlar içinplanladıkları çalışmalara da değinen Prof. Dr. Ahmet Özer şöyle konuştu: “EkremBaşkan ile ilçemizin birçok sorununu konuştuk. Evet, asfalt yapacağız, yollarıtamir edeceğiz, park yapacağız, bahçe yapacağız, kültür-sanatı geliştireceğiz,yeşili artıracağız ama çok önemli bir şey daha yapacağız. Esenyurtlu kadınlar,bizim kültür merkezlerimizde kendi hünerlerini gerçekleştiriyorlar. En sonanneler gününde Marmara Park'taki sergileri dolaştım ve çok etkiledim. Hattaoradan bir çalışmayı alarak Ekrem Başkan'a hediye ettim. Balkanımız;  Bakın, bunlar Esenyurtlu kadınların ürünleri,eserleri. Sizden Sultanahmet Camii’nin altında bulunan iş yerlerinde,Esenyurtlu kadınların kendi el emeklerini satabilecekleri pazarlar istiyorumdedim. O da bu durumu onayladı. Bu çalışmayı da hayata geçireceğiz.” dedi.

“Kadınlarİşe Çocuklar Kreşe”

Kadınlar işe çocuklar kreşe mottosu ile Esenyurtlu kadınlarınhayatlarını kolaylaştıracaklarını ifade eden Başkan Özer konuşmasına şöyledevam etti: “Kadınlarla ilgili meclisler kuracağız, onların hayata katılımınısağlayacağız. Ayrıca çalışan kadınlar için bir mottomuz vardı; “Kadınlar işe,çocuklar kreşe” diye. Bunun için ilçemizdeki sanayicileri gezdim ve onlardankazanmanın bedeli ve şükran borcu olarak Esenyurt’a bir katkıda bulunmalarınıistedim. Onlarda ne yapabiliriz hocam diye sordular. Onlardan kreş, okul,hastane yapmalarını istedim. İlk olarak işe 15 kreşle başlamak istiyoruz. Sizseçimlerde sözünüzü bizi seçerek söylediniz, artık söz söyleme sırası bizde.Bizim de sözümüzü söyleme biçimimiz hizmet yoluyla, gece gündüz demeden, bayramseyran demeden daima çalışmak olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

amsx1pmb5xk796hrzorlqeub.jpg

zmzlgcbjxepk4fvenrl9urhd.jpg

o3numrbhjtjwsshfke6m57b9.jpg

ftlh9u1aesbxlpe6y3pIqkxv.jpg

qp8zjwdkxcblml9nate7g4ri.jpg

vIobjplhigwa4szetnkr6un3.jpg

tdufsdvhxI0ma2xjjzk38qw1.jpg

ghmdbo7trzvIju9earsljf1c.jpg

qcd5d0lxfsytruih2utlcsy3.jpg

d2ubsonnl5jxa6qftIecv7bm.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.