Esenyurtlu kadınlar hem üretiyor hem kazanıyor

Esenyurtlu kadınlar hem üretiyor hem kazanıyor

Esenyurtlu kadınlar hemüretiyor hem kazanıyor

 

Esenyurtlu kadınlar, EsenyurtBelediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün açtığı örgü oyuncak atölyelerinde hemsosyal hayata katılıyor hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Kadınların,Japon Amigurumi (Örgü Oyuncak) tekniği ile ürettiği ürünler, ESHÜNEL (EsenyurtHünerli Eller) markasıyla belediyeye ait sergilerde satışa sunuluyor.

 

Esenyurt Belediyesi Kültür İşleriMüdürlüğü, açtığı oyuncak örme atölyeleri ile Esenyurtlu kadınların sosyalhayata katılmalarının önünü açıyor. Kurulan örgü oyuncak atölyelerinde JaponAmigurumi tekniği ile oyuncaklar üreten kadınlar, bu oyuncakları ESHÜNELmarkası ile Esenyurt Belediyesi tarafından açılan sergilerde satma imkanıbuluyor.

 

Organik ürünler üretiliyor

 

Esenyurt Belediyesi’ne ait kültürmerkezlerinde yapılan örgü oyuncak atölyelerine katılan kursiyerlerin ürettiğiel yapımı oyuncaklar, hem organik hem de diğer oyuncaklara oranla dahadayanıklı olduğu için anneler tarafından çok fazla tercih edilirken, çocuklarda güvenle oynayabiliyor.

 

‘Çalışmalarımızı dahaileriye taşıyacağız’

 

ESHÜNEL’i marka haline getiripbüyütmeyi hedeflediklerini belirten Esenyurt Belediyesi Amigurumi Eğitmeni ElifEren, “Amigurumi içi doldurulmuş oyuncak demek. Bizler de burada örgü oyuncakçalışması yapıyoruz. Kursiyerlerimiz teknik bilgiyi aldıktan sonra üretimegeçiyorlar. Hobi olarak başladıkları bu işi para kazanma amaçlı sürdürenler deoluyor. Bu konuda belediyemiz, alışveriş ve kültür merkezlerinde açtığısergilerde satış yapma imkanı sunuyor. Ayrıca ‘Esenyurt Hünerli Eller’ ismiylebir marka oluşturduk. İnşallah Esenyurtlu hanımlarımızla markalaşarak güzelçalışmalar yapıp bunu daha da ileriye taşıyacağız” dedi.

 

“Eskiden evde televizyonlavakit geçiriyordum”

 

Esenyurt Belediyesi’nekendilerine sunduğu imkanlardan dolayı teşekkür eden kursiyer Ayşe Doğan,“Eskiden evde televizyonla vakit geçiriyordum şimdi ördüğüm oyuncaklarlatorunlarımı mutlu ediyorum. Bizler böyle bir belediyemiz olduğu için çokşanslıyız. Bize güzel imkanlar sunuyor, Esenyurt’ta güzel şeyler oluyor.İlçemiz, belediyemiz sayesinde çok değişti. İyi ki varlar, iyi ki biz hanımlarıdüşünüyorlar. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“Çok büyük katkısı var bana”

 

Kursiyer Nebahat Demir ise,“Kızımın ısrarı üzerine buraya geldim. Çok büyük katkısı var benim için. BenMardinliyim, orada bu etkinlikleri anlattığımda keşke bizde de olsa diyorlar.Bunlar çok güzel etkinlikler. Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkürediyorum” şeklinde konuştu.

 

55 branşta 25 bin kursiyer

 

El sanatları, kişisel gelişim,dil kursu, üniversite hazırlık kursları gibi 55 farklı branşta 25 bin kursiyereeğitim veren Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, uyguladığı sistemle diğerbelediyelere örnek oluyor. Müdürlük, aldıkları eğitimin ardından kursiyerlere MilliEğitim Bakanlığı sertifikası vererek eğitmen olmalarına destek sağlıyor. Kursiyerler,bunun yanı sıra aldıkları ek eğitimlerle KOSGEB belgesi alıp kendi iş yerleriniaçma imkanı da buluyor. ​

 

pdzg4pgk0f219nytq6r7olhj.jpg

um3v9pzdkviqxjsIf0bpdccq.jpg

oIpma2lcr4h9dxjftov36eyj.jpg

sI6rou5ko7l1qdpbk9xmzhmj.jpg

8ezbmjmk97xaatps5v3fhjkx.jpg

jIzxocoe9rvdws2uggq7iu4y.jpg

vb3k1v5ngepxcwjz6ukbcr4r.jpg

tgv46fi2dhyxgolerscIc7jy.jpg

49esrflvtsyp13hw6zx7gcj2.jpg

own08ir7gv61mn9jhkbyyzxe.jpg

p4c9ma3bpztmvw0q6128denl.jpg

iyacskhkzcau7febjm3d2wsn.jpg

dvzu9ucpffhy4bacvdmkqmjk.jpg

bsogsaoqhakxI7gfzmy4nptk.jpg

fntobpgI9dekjuwxs1yi3ghz.jpg

k41y2zhb9npaam8xco3iImlr.jpg

bauzIae2q16pf5ojd9xwxu0g.jpg

yc1sb5tf7kwsexv3wdumrexd.jpg

2zoyx5rweq4hzt8itfldpkbu.jpg

sg8jnwl2jyds53y7khpkIacv.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.