Esenyurtlu Kadınlar Belediyenin Açtığı Kurslarda Meslek Öğreniyor

Esenyurtlu Kadınlar Belediyenin Açtığı Kurslarda Meslek Öğreniyor

Esenyurt Belediyesi Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’nde KurslaraKatılan Kadınlar, Hem Meslek Öğreniyor Hem De Yaptıkları Ürünleri Satarak GelirElde Ediyor.

Kadınlarınsosyal, kültürel ve ekonomik alanda gelişimlerini desteklemek amacıyla EsenyurtBelediyesi’nin kadınlara yönelik açtığıkurslarda kursiyerler, usta öğreticilerden aldıkları eğitimlerle meslek sahibioluyor. Kadın Sosyal Yaşam Merkezi’nde moda tasarım, düz makina dikişi, elnakışı, punch nakış, takı tasarım, iğne oyası, şiş ve tığ örücülüğü eğitimi alankadınlar, kurslarda hem sosyalleşiyor hem de aile ekonomisine katkı sağlıyor.

“Kısacası Onlar Kazanıyor”

Kadınların bu kurslarda aldıklarıeğitimlerin ardından kendilerine iş almaya başladıklarını ifade eden el nakışöğretmeni Aytek Çakır; “30’a yakın öğrencim var. Yoğunluktan dolayı sabah veöğlenci grubu olarak ayırdık. Kadınların ilham alması için etamin vekanaviçeden oluşan bir ortam oluşturduk. Kursiyerlerimiz mesleği öğrendiktensonra kendi siparişlerini almaya başlıyor. Böylelikle hem hane bütçesine, hemde kendilerine katkı sağlamış oluyorlar. Kısacası onlar kazanıyor” dedi.

“Öğrenmek Bize Ekonomik Kazanç Da Sağlıyor”

Aldığı eğitimlerin ardındançalışıp para kazanmaya başladığını söyleyen kursiyer Nejla Durmaz; “Hocalardançok güzel eğitimler alıyoruz. Çeyizlerde iğne oyasına çok ihtiyacım olduğu içinbu kursa yazıldım. Burada öğrendiklerimle kendim üretip, kendim kazanıyorum.Vaktimiz nasıl geçiyor hiç anlamıyorum. Ortamdan çok memnunum” şeklindekonuştu.

Belediyenin birçok kursunakayıtlı olduğunu belirten Reyhan Kaya ise şöyle konuştu: “2 aydır el nakışkursuna geliyorum. Daha detaylı öğrenmek, aile bütçeme katkı sağlamak içineğitim alıyorum. Bizler burada hem işimizi yapıyoruz, hem de güzel vakitgeçiriyoruz. Esenyurt Belediyesi’nin açmış olduğu birçok kursa kayıtlıyım.İnsanın kendini geliştirmesi açısından belediyenin bu tarz çalışmalarını çokfaydalı buluyorum.”

u79s0ehtsfbjx1lnzbuv3foz.jpg

lbcbero0fldoqwueytwpIr1j.jpg

avdtabItfov9lhk5cchu8wq0.jpg

k2axsuIntgwohpoy65skc71f.jpg

1pkrwiv0nglu78m6bogtafjh.jpg

sd0qeeqyrljg5ovnagouwwhr.jpg

en5dreiorsc0742zfy6bpgdj.jpg

70htgykyabdxspIevnm96lws.jpg

gjhyfwaasldjp6237ghcbrmu.jpg

omc5jpyx3ve829kIun6i4odg.jpg

po3bwlrc8Iedsqxnhpmvqhf7.jpg

see8bpovrwt0dgzhrzau1w3f.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.