Esenyurt’un Yeni Arama Kurtarma Ekipleri Eğitimlere Başladı

Esenyurt’un Yeni Arama Kurtarma Ekipleri Eğitimlere Başladı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, olağanüstü çaba gösteren EsenyurtBelediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESAK)’ın yeni gönüllü üyeleri eğitimlerebaşladı. Olası bir İstanbul depremi hazırlıkları için oluşturulan ekip, aldıklarıtemel afet bilinci eğitimin ardından AFAD’ın uygulamalı arama kurtarmaeğitimlerine katılacak.

Doğal afetlere müdahale etmek amacıyla Esenyurt Belediye BaşkanıKemal Deniz Bozkurt tarafından kurulan Esenyurt Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi(ESAK)’ın yeni gönüllüleri eğitimlerine başladı. Arama ve kurtarmapersonellerinin sayısını artırmak amacıyla verilen eğitimlerde belediyede görevyapan sağlıkçılar ve teknik personellerde yer alıyor. Kentsel ve hafif aramakurtarma konularında teorik eğitimini tamamlayan ekipler, ardından AFAD’ın uygulamalıolarak vereceği eğitimlere katılacak. Eğitim sonunda, AFAD tarafından yapılansınavda başarılı olanlar, Türkiye genelinde meydana gelen olası doğal afetlerdede görev alabilecek.

“AdaylarımızıAFAD Eğitimlerine Hazırlıyoruz”

Eğitimlerin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten ESAK AmiriZekeriya Coşkun, “Başkanımızın talimatı ile şu an üçüncü grubumuzu oluşturduk.Medya iletişimi, psikoteknik, stres yönetimi gibi eğitimler ile adaylarımızı AFADeğitimlerine hazırlıyoruz. Bu eğitimleri bitirdikten sonra, 29 Mayıs’ta uygulamalıeğitimlerimiz başlayacak. Ardından gruplar akredite olacak ve yeni aramakurtarma ekiplerimiz profesyonel anlamda hazır hale gelecek” dedi.

xeowmrvhjcwfk7jepty6Imah.jpg

stjfkpxfrnysdq6aaxl24doy.jpg

nrsfmlregcxs7ozh0h8mipda.jpg

orxemhahs2p6mnw3wvy0ictl.jpg

8ejastjyh6qoImbugov5pima.jpg

qiumpnd9kbcb6anqdxtl8vag.jpg

dnpdshevffIituanu2ocv586.jpg

d2qmepklonprev6y0bhtwj78.jpg

i3jzdafb8oc5gqob4z2fyemr.jpg

7t10srqpwxxqfgjepyuovoz4.jpg

kkIjfn0vq6lyb8gurvp15aln.jpg

sope0uc7wsjya5kb14v2lthi.jpg

oygqtbiwwfzgjv4a70qhktod.jpg

ybpwIml0kk1jsbtgpuun2afv.jpg

xyy1caI6hklrgvdrkbdacuwx.jpg

2bkr3wo5yft8dzkgaegc0fpz.jpg

dlob32vp45vhy0cngjr1m7qm.jpg

t6dkyajedhq5bwxop7ilcoer.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.