Esenyurt’taki Yardım Seferberliğine Güney Kore Desteği

Esenyurt’taki Yardım Seferberliğine Güney Kore Desteği

Sekizyıldır Esenyurt’ta yaşayan Güney Koreli Young Mog Han ve eşi Bilge Bae, Esenyurt Belediyesi’nin deprembölgesi için başlattığı yardım kampanyasına duyarsız kalmadı. Güney Kore’dekiakrabalarıyla birlikte topladıkları yardımları belediyenin toplama merkezinegetiren çift, buradan da tırlara yükleyerek depremzedelere gönderdi.

Esenyurt’tayaşayan Güney Koreli Young Mog Han ve eşi Bilge Bae çifti Kahramanmaraşmerkezli 10 ili etkileyen deprem için yardım eli uzattı. EsenyurtBelediyesi’nin deprem bölgesi için başlattığı yardım kampanyasına destek olançift, Güney Kore’deki akrabalarıyla birlikte topladığı yardımları belediyenintoplama merkezine ulaştırdı. Getirilen yardımlar tırlara yüklenerek afetzedelere, deprem bölgesine gönderildi.

“Türkiye ve Kore Kardeş Ülke”

Sekizyıldır Esenyurt’ta Korece öğretmenliği yapan Young Mog Han, “Türkiye ve Kore kardeş ülke.Öyle düşünüyoruz.Deprem çok acı veren birşey. Deprem zamanında muhtarlıktan bize haber geldi. Bu durumda yardım edebilirmiyiz diye burayageldik. Kore’de savaş varken Türkiye bize yardım çok etti. Ondan dolayı Türkiye’de bir sorunvarsa, (Koreliler de) direktyardım için çalışıyorlar”dedi.

71oaIhpiqxtg5dv0zeef2jrc.jpg

qusobxz61p2xt9ew0hakohub.jpg

fw1vd6yewbsi2svtz5cxkaqn.jpg

shi43ov8mcyabrenIqxmgynu.jpg

v7lsljxIqz6zapmeyyq3uodi.jpg

kojpdrwcd61pu3qnhssjknfh.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.