Esenyurt’taki 19 Mayıs Etkinliklerinde Genç Yetenekler Sahne Aldı

Esenyurt’taki 19 Mayıs Etkinliklerinde Genç Yetenekler Sahne Aldı

Başkan Özer: Hedefimiz Demokratik Bir Cumhuriyet

Esenyurt’ta gün boyu devam eden 19 Mayıskutlamaları Gençlik Etkinliği ile sona erdi. İlçedeki genç yeteneklerin sahnealdığı etkinlikte meşaleler ve marşlar eşliğinde yapılan kortej yürüyüşü ile 19Mayıs ruhu yeniden yaşatıldı. Etkinliğe katılan Belediye Başkanı Prof. Dr.Ahmet Özer, “Biz cumhuriyetsiz, cumhuriyet de bizsiz olmayacak. Ama bucumhuriyetin içini demokrasiyle doldurmalıyız. Hedefimiz, demokratik bircumhuriyet” dedi.

Esenyurt Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve SporBayramı’nın 105. yıldönümü dolayısıyla Gençlik Etkinliği düzenledi. EsenyurtCumhuriyet Meydanı’nda başlayan etkinliklerde ilk olarak ilçedeki gençlersahnede yeteneklerini sergiledi. Ardından bando konserinin yapıldığıetkinlikte, DJ performansı ile gençler eğlence dolu anlar yaşadı. EsenyurtBelediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’in de katıldığı kutlamalarda, EskiBelediye Bahçesi’nden Cumhuriyet Meydanı’na bayraklar ve meşaleler ile bandotakımının çaldığı marşlar eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleşti. Belediyenin halkoyunları kursiyerlerinin hazırladığı zeybek gösterisi ile devam edenetkinliklerde yerel müzik grubu Omega ve Hayalcash sahne aldı.  

Hedefimiz,Demokratik Bir Cumhuriyet”

Programda konuşma yapan Başkan Özer, “19 Mayıs Atatürk'ü Anma,Gençlik ve Spor Bayramı’nızı kutluyorum. Bugün Cumhuriyet Meydanı’ndayız. Artıkbiz onunla o da bizimle özdeşleşti. Biz cumhuriyetsiz, cumhuriyet de bizsizolmayacak. Ama bu cumhuriyetin içini demokrasiyle doldurmalıyız. Hedefimiz, demokratikbir cumhuriyet. Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs'ta Samsun'a çıktı. OradanAnadolu’nun çeşitli illerine geçti. Bir yıl bile olmadan tüm halkı örgütledi.Beni asıl heyecanlandıran bu birlik ruhunun kurulmasının 9,10 ay gibi kısa birsürede gerçekleşmiş olması. Bana göre bunu başarmanın yolu istemek ve o isteğiyerine getirebilme yeteneği ve cesaretten geçiyor. Bu üç saç ayağı olduğutakdirde her şey olur. O gün Atatürk, İstanbul'dan Erzurum'a kadar gitti. Bunu 105sene sonra bugün İstanbul'da gerçekleştirmiş olduğumuz Türkiye İttifakı ve Türkiye'ninbütün halklarını bir araya getirip birlik ruhunu oluşturarak yapıyoruz.Atatürk, o enerjiyi halkı kurtarmak için kullandı. 21Türklerle, Kürtlerle,Lazlarla, Çerkezlerle, Sünnilerle, Alevilerle gelin bir olalım birliktebaşaralım dedi ve başardı. Bugün debizim yapmamız gereken bu” dedi.

“Bugün De Otokrasiyle Karşı Karşıyayız”

Yaşanan darbelerle Türkiye’dekidemokrasinin yerini otokrasiye bıraktığını ifade eden Başkan Özer şöylekonuştu: “Atatürk’ün o gün meclise hitabında söyledikleri bugün yapılsaTürkiye'nin toplumsal barışı tamamen gerçekleşmiş olur. Geçen sürede maalesefişler istenilen şekilde yürümedi. Darbelerle demokrasi yerini içi boş birotokrasiye bıraktı. Türkiye'yle beraber demokrasiye geçenler ilerlerken, TürkiyeCumhuriyeti, Avrupa'dan hatta Asya'nın bazı ülkelerinden bile geride kaldı. Cumhuriyetidaresinin demokrasiyle taçlandırılması gerekirken, demokrasi kısmı birilerininiçine gelmediği için çıkarıldı, otokratik hale getirildi. Bugün de buotokrasiyle karşı karşıyayız. Bugün bizim iddiamız Cumhuriyetin içinin demokrasiyledoldurulmasıdır. Bu unsurlar Esenyurt'ta var ve burası Türkiye koalisyonu. 81 ilden,101 ülkeden insan var. Dolayısıyla biz bu işi Esenyurt'ta başarırsak Türkiye'dede başarırız.”

“Rantçı Değil, Halkçı Belediyeyi İnşa Edeceğiz”

Esenyurt'u 21. yüzyıla yakışan bir şehr haline getireceklerinisöyleyen Başkan Özer, “Esenyurt'u 21. yüzyıla yakışır bir şehir halinegetireceğiz. Temiz, ulaşılabilir, yeşil, alt yapı ve üst yapı sorunlarıçözülmüş, kültürün, sanatın, sporun başkenti olmuş bir Esenyurt… Aynı zamandasosyal belediyeciliğin kalbi bir Esenyurt... Bunu sizlerle beraber yapacağız.Siz seçimde sözünüzü söylediniz ve bizi tercih ettiniz. Bundan sonra sözsöyleme sırası bizim. Bizim de sözümüz hizmetle olacak. Bütün Esenyurt'u adil,eşit, kapsayıcı bir biçimde kucaklayacağız. Ulaşılabilir bir belediye olacağız.Rantçı değil, halkçı belediyeyi inşa edeceğiz” diye konuştu.

“Esenyurt'ta Yaktığımız Meşale Bütün Türkiye'yi Aydınlatacak”

Başkan Özer son olarak şunları ekledi: “Tarihten ilham alarak geleceğeyürüyeceğiz. Çocuklarımızın daha özgür daha eşit koşullarda bir arada kardeşçe,vatandaşlık hukuku içinde yaşamasını sağlayacağız. Bu anlamda halkımız, bizimgibi insanlara da büyük bir görev verdi. O sorumluluk bilinciyle birlikteçalışacağız. Sizinle birlikte demokratik, katılımcı, şeffaf bir yerel yönetimanlayışını ihya edeceğiz ve buradan ülkeyi yönetmeye doğru gideceğiz. Yapılacakilk seçimde yine biz iktidara geleceğiz ve artık Türkiye'yi biz yöneteceğiz.Gelinen iktidarı da demokratikleştireceğiz. Siyasetin temel amacı üretimiartırmak ve toplumsal barışı desteklemektir. Biz de bunu yapıyoruz. Esenyurt'tayaktığımız meşale bütün Türkiye'yi aydınlatacak.”

 

jgklfmte4aat2nn5wm1fpgzl.jpg

vahjgzjt0ceuqpgy7Inbrcfd.jpg

kns6g0uhmlIqvgsfbaatopdt.jpg

ucbzoanmqjyqpwhrhdu5evt4.jpg

gwfvejaokruqcjdiIxmkuhby.jpg

fzcwn628pxvxmdeo5k3vzsbp.jpg

zmtqkndowehv792nhp1ca4y8.jpg

2lmz5eyniwlIktrnkq9df8bs.jpg

cpzwrsbzwxysc2lr38pxdm0v.jpg

yjrkk5zc8cotvj94uwtlgxv1.jpg

b5jtyijfuxhnusvlgvkbc3pa.jpg

rbmqqhdhclv7anp6xkbn3e5a.jpg

h2r7yqmdvItcsksnu1oob8gw.jpg

jmkx92gpjmhbcxnzsycher0u.jpg

dwo1nmIshpdtuzc5byc2wqjx.jpg

bj6afdqaqvuebnzgxpkI8shd.jpg

hmgupzwe7a0fj1s4d8vw5fhy.jpg

I2qcju3vgbwrk4renmntaxz5.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.