Esenyurt Kültür ve Sanat Kenti Olacak

Esenyurt Kültür ve Sanat Kenti Olacak

Esenyurt Belediyesinin Halk Oyunları kursunda eğitim alankursiyerlerin düzenlediği “Sıra Gecesi” etkinliğinde konuşan Belediye BaşkanıProf. Dr. Ahmet Özer, en kısa zamanda Anadolu Ateşi’ni Esenyurt’a getireceğininmüjdesini vererek, ilçeyi bir kültür ve sanat kenti haline dönüştüreceklerini söyledi.

Esenyurt Belediyesi’nin açtığı Halk Oyunları Kursu’nda eğitim alankursiyerler, Sıra Gecesi düzenledi. Esenyurt Kültür Merkezi’nde gerçekleşen geceyeBelediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, CHP Esenyurt ilçe örgütü, meclis üyelerive belediye başkan yardımcıları katıldı. Güneydoğu Anadolu yöresine ait halkoyunları gösterisinin sergilendiği gecede, çiğköfteler yoğrularak kardeşlikhalayları çekildi. Halk oyunları ekibiyle birlik ve beraberlik halayındabuluşan Başkan Özer, kültür ve sanatın önemine dikkat çekerek Esenyurt’ta bugibi etkinliklerin artarak devam edeceğini belirtti.

“EtkinliklerimizArtarak Devam Edecek”

Programda yaptığı konuşmada Anadolu Ateşi dans grubunu Esenyurtlularlabuluşturacağının müjdesini veren Başkan Özer, “Biz türkülerle ağlamış,türkülerle gülmüşüz, içimizi türkülere dökmüşüz. Böyle bir halkız. Bu ezgiler butoprağın, suyun, bu insanın sesidir. Bizim doğanın, suyun, ağacın, toprağın,canlıların ritmine ritim tutan, ritim katan bir geleneğimiz var. Onun adı dahalk oyunları. Aslında halk dansları vücudun doğayla konuşmasıdır. Halkdansçıları ise doğa dostu olan, doğayla hemhal olan, yüreğinde kir pas olmayanpırıl pırıl insanlardır. Bizim çocuklarımız küçük yaşlardan itibaren halkdanslarına, halk oyunlarına gitmeliler, öğrenmeliler, oynamalılar. Kurslarımızagelsinler. Biz onlara göz bebeğimiz gibi bakıyoruz. Kurs yerlerimizin veeğitmenlerimizin sayısını da arttıracağız. Esenyurt'u bir barış ve kardeşlikşehri yapmayı planlıyoruz. Bunun yolu da bu tür yerlerden geçiyor. Doğulu,batılı, kuzeyli, güneyli aynı halaya durursa, el ele omuz omuza olursa işteorada Esenyurt'un kimliğini oluşturmuş oluruz, yolumuz açık demektir” dedi.

 

xjhrn4dwy032cj9lfm6rzk7p.jpg

fvjkck2yqrgb04zudn7myhzI.jpg

vn2kqrhs4cIn7offm8g15xpe.jpg

zqhrncfeamro1yp4mxytzwsq.jpg

hIrdasxqqpyvnkdt9meat61j.jpg

fxgwq8dihfk2sczkmaopbve1.jpg

8sd5t0refrphzm9bIl1yxakq.jpg

hwfnbfgozcpmeslxaqui2bwj.jpg

xlmmq5yrjf8tkgvxhbv7lqcz.jpg

emeqm4rrszfnoxh3dvz9uov5.jpg

ryapfimwdI1puqsogoxnte3f.jpg

6dkvffx8jhjczms0ovp1nlgl.jpg

tjdfandm6xghbiokuc90fqru.jpg

21hmfbjvtp5ezbkn6dwpgqz3.jpg

jIejguog6fcm8bql2ntpz4tx.jpg

cibl9xmgkIdyetzat0fhlxnf.jpg

s4y3az2tspgecIdblwx5v6ok.jpg

mxfecxlmkwvrrs6wn1tqsueb.jpg

8erkmhqahog9qpjkmfrj4euI.jpg

njrpjxfgzytfr3wavagkoiku.jpg

prtsdgrnm2wajp1sw0nzeqla.jpg

oyeg7mhrl4quovamftzz5wsj.jpg

ppl5u3rmqzsjIfodmthvgnz9.jpg

oxqbh5cdeq4khv1ukzwst6um.jpg

ynkfIvnsway49tcqhglk1tg2.jpg

bomtwdv3b8lhwkngvlhyfezo.jpg

1askapyxwj3zbf6qeu87gcw2.jpg

zuaop8cmqhrgvtbs0h4am5dz.jpg

9tqkzjtj4wih6oy01cgzpxs7.jpg

o9tucbzddan2anofscm0lzkw.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.