Esenyurt Deprem İçin Tek Yürek Oldu

Esenyurt Deprem İçin Tek Yürek Oldu

Tüm Esenyurt Bu İyilik Hareketinin BirParçası Oldu

10 ili vuran 7.7büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmak için çalışmalar yürüten EsenyurtBelediyesi’nin bölgeye gönderdiği arama kurtarma ekipleri, onlarca vatandaşın hayatınıkurtarırken Hasta Nakil Ambulansları ise yaralıların hastaneye naklini gerçekleştirdi.İlçeden 13 yardım tırı, iş makineleri ve teknik ekibinin gönderildiği bölgeiçin Esenyurtlu kadınlar da üretime başladı.

EsenyurtBelediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7.7büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmak için birçok çalışma yürütüyor. İlkanlardan itibaren afet bölgesine gönderilen ESAK personelleri arama ve kurtarmaçalışmalarında onlarca kişinin hayatını kurtarırken, Hasta Nakil Ambulansı vesağlık personelleri de enkaz altından çıkarılanlara ilk müdahaleyi yaparakhastaneye nakillerini gerçekleştirdi. Teknik ekip ve iş makinelerinin yanı sıra110 personelin de gönderildiği bölgede hem hasar tespit çalışmaları yapılıyorhem de Esenyurt’tan giden yardımlar depremzedelere iletiliyor. Afet bölgesindekoordinasyonu sağlayarak çalışmalara destek veren Esenyurt Belediye BaşkanıKemal Deniz Bozkurt ise orada oluşturduğu toplanma merkezinde gönderilenyardımları köylerdeki afetzedelere ulaştırıyor.

Onlarca Cana Umut Oldular

Bölgede yoğunçalışma yürüten ve her gelen ihbarı değerlendiren ESAK ekipleri, ilk gündenberi onlarca cana umut oldu. Enkazda büyük bir titizlikle gece gündüz çalışanekipler, oluşturdukları yaşam koridoruyla birçok kişiye sağ olarak ulaşmayıbaşardı. İlk görevlerinde büyük başarı elde eden ekibe Başkan Bozkurt da sahada destek verdi.

Ambulanslar Yaralıları Taşıdı

İlk günden berideprem bölgesinde çalışmalara katılan belediye sağlık personelleri ve HastaNakil Ambulansı arama kurtarma çalışmalarında enkazdan çıkarılan yararlılarailk müdahaleyi yaparak hastanelere naklini gerçekleştirdi.

İş Makineleri ve Arama KurtarmaAraçları Bölgede

Depremin hemenardından Hatay’a giderek enkaz altındakileri kurtarma çalışmalarına katılanESAK ekibinden sonra belediye bünyesindeki arama kurtarma araçları da bölgeyegitti. Bunların yanı sıra gönderilen 2 kepçe, 1 kamyonet, 1 otobüs, 1 adetarazi aracı ve mühendislerden oluşan teknik ekip de sahada hasar tespitçalışmalarını sürdürüyor.

13 Tır Yardım Gönderildi

Bölgede temelbakım ve ihtiyaç malzemelerine duyulan ihtiyaca duyarsız kalmayan EsenyurtBelediyesi’nin başlattığı kampanyaya yardımlar yağdı. Toplanarak ayrıştırılanöncelikli ihtiyaç malzemeleri 13 tırla afet bölgesine gönderilirken, geridekalan binlerce yardım kolisi ise bölgeye iletilmeye devam ediyor. Gidentırlardaki malzemeler ekipler tarafından hem oluşturulan toplama merkezinde hemde tek tek köyleri gezerek depremzedelere dağıtılıyor.

Kadınlar ÜretimeDepremzedeler İçin Üretti

Esenyurtlukadınlar el emeği ürünlerini bu kez depremzedeler için üretti. Belediyenin elsanatları kursunda eğitim alan kadınların ürettiği battaniye, kazak, bere gibibirçok ürün, özenle paketlenerek afet bölgesine ulaştırıldı.

Minibüsçüler Bir Günlük KazancınıDepremzedelere Bağışladı

Depreminyaralarını sarmak için kampanya başlatanlardan biri de Esenyurtlu 113 No’luMinibüsçüler Kooperatifi oldu. 219 minibüs hattı bulunan minibüs esnafı birgünlük hasılatını deprem bölgesine bağışladı.

8sucpkvlnrbftqwc2d3fxpjI.jpg

v7jx1l5fonyapqog6cqtrkny.jpg

ygtrmdqyo6tebkfs5fvrkqex.jpg

jbc928u3eaw5jbdqy1f7nosk.jpg

fsnnhlm2p3rxj8ebvmusvkgo.jpg

ensvzuoytrqkkyjbhmIq02pc.jpg

dxafIe4kgwtwkgbzjuoen2i0.jpg

gqp3mn74wdxmd5jleItosyks.jpg

mb7xfzcas0I35fw6dpcqbngo.jpg

ddtujnoup7kIoz4lv1rfek39.jpg

bItemu0nke9vbcircl4pjwfz.jpg

fa5x4stjcgq8vspjwb7a9elo.jpg

4obwwt0x5cnfxuIkrym2alaz.jpg

qgy8lugrtzI7em2p0szuiw5p.jpg

oyjpnhpch4wgysnvkxexqjmf.jpg

yqcsmcuqrl59iexowkufv2d0.jpg

hld31cebuzzvsv9jxo2ew7fa.jpg

utsclhqa0wtuzbiflpcenxn7.jpg

ynpwlsaztad57pmyqlr6jukr.jpg

zcx4pyqrIzh2lka3fq1yajb0.jpg

lqsdg75usdhxfzmkp8op4w0t.jpg

kbtjgrlzvgjkumyexu7nzlvi.jpg

vbadz04smxmccIvgrj17hhni.jpg

1wq4et35zmqg0crx8maksuah.jpg

Imptdrkcs4gaqf0kh7n8bcun.jpg

j2nxwsu1eqc08bylnqt7bkep.jpg

9bqrkyidpv1tafjaI60zgtz4.jpg

vbeh8sfwy0dxsqttawp47acq.jpg

uhzf7dahvs1k09tajbjelkyn.jpg

8pdtbdwoce7bpx54li1vqsIu.jpg

7ehuvf5krmeggsdzqdwjsvyf.jpg

6sIjrgjd7tnkgt5euziqxa0y.jpg

tctkehxqrb8wjIfsmory5v6g.jpg

wj1dbtu6la25g9hbyemwvxyf.jpg

hh8l3oliqsfpjfbnbs5arczu.jpg

df1upvrn4wmw7tgIoad63lbf.jpg

codnyithz34b0fa1rb9xdIvf.jpg

1wjtbvklqbue0s4Iw8fzitdn.jpg

uoo7lmumrcn98axnvkjgl6a0.jpg

c4vlymqoyxeaqrIc5nf2wf3z.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.