ESENYURT BELEDİYESİ’NİN 2022 YILI BÜTÇESİ 1 MİLYAR 306 MİLYON LİRA OLARAK BELİRLENDİ

ESENYURT BELEDİYESİ’NİN 2022 YILI BÜTÇESİ 1 MİLYAR 306 MİLYON LİRA OLARAK BELİRLENDİ

Esenyurt Belediyesi’nin 2022 yılı bütçesi 1 milyar 306 milyon lira olarak belirlendi. Esenyurt Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edilen bütçede eğitim...

Esenyurt Belediyesi’nin 2022 yılı bütçesi 1 milyar 306 milyon lira olarak belirlendi. Esenyurt Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edilen bütçede eğitim ve park projeleri öne çıktı.

Esenyurt Blediye Meclisi’nin ekim ayı toplantısı, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt başkanlığında yapıldı. Bozkurt, bütçe hakkında şu bilgileri verdi:

ESENYURT’A 13 YENİ PARK:“4,5 kilometre olan Haramidere Yaşam Vadisi’nde son aşamaya gelindi. Bu, Haramidere’deki en büyük yatırım olacak. Esenyurtluların rahat nefes alacakları alanları oluşturmaya devam edeceğiz. 2022’de Esenyurt 13 yeni parka kavuşacak. Barbaros Hayrettin Paşa mahallesinde 2, Süleymaniye mahallesinde 3 yeni park yapılacak. Mahalle parkları konseptinde yapılacak parklarla ilçedeki yeşil alanların miktarı da artacak. Saadetdere ve Yenikent mahallerinde 2 mahalle konağının yanı sıra 3 kreş, 1 otopark ve 1 kapalı pazar projesi de var.

İSTİHDAMDA HEDEF 13 BİN KİŞİ: Esenyurt Belediyesi İstihdam Merkezi (ESBİM) aracılığıyla 13 bin kişinin istihdam edilmesini hedefliyoruz. 2 bin vatandaşa meslek eğitim kursları, 2 bin öğrenciye üniversite, liselere hazırlık kursları verilmesi için çalışmalarımız var.

KAMPÜS LİSE PROJESİİLE 60 KİŞİLİK SINIFLAR KALMAYACAK: Kampüs Lise projesiyle eğitim alanındaki en büyük sorun ortadan kalkacak. İlçedeki liseleri taşıyacağız. Boşalan okulları ilk ve ortaokul yapacağız. Böylece 60 kişilik sınıflarda sayılar düşürülmüş olacak. Projeye bu yıl içinde başlanmayı planlıyoruz. İl derneklerinin içinde yer alacağı Barış ve Kardeşlik Merkezi ile Hayvan Tedavi Merkezi’nin de ilçeye kazandıracağız.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.