Esenyurt Belediyesi Temizlik Filosunu Genişletiyor

Esenyurt Belediyesi Temizlik Filosunu Genişletiyor

Esenyurt Belediyesi, daha modern ve temiz bir ilçe için başlattığı yeraltı çöp konteyneri çalışmasını yaygınlaştırıyor. Bu sistem ile çöp ve atıklar yeraltında tutulurken; koku, bakteri ve salgın gibi istenmeyen sonuçların da önünegeçilmiş oluyor. Görsel kirlilik sorununun büyük oranda çözüldüğü ilçede, belediyetemizlik filosunu genişleterek yeni araçları vatandaşların hizmetine sundu.

 

Esenyurt’tabiyolojik ve görsel kirliliğin önüne geçmek için çalışmalar tüm hızıyla devamediyor. Temiz bir çevre için çalışmalarını sürdüren Esenyurt Belediyesi, yürütmüşolduğu çalışmalar kapsamında 27 adet yer altı çöp konteynerinin daha belirlenennoktalara yerleştirme çalışmalarını tamamladı. İlçe genelinde sayısı 40’ayükselen yer altı çöp konteynerleri, normal bir çöp konteynerinin 4 katıbüyüklüğüne sahip. Bu konteynerler daha temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamaimkânı sunarken, çalışma ile iş gücü ve yakıttan da tasarruf yapılacak. Ayrıcatemizlik filosuna 23 adet ATV aracı ekleyerek temizlik hizmetlerini bir adım dahaöteye taşıyan belediye, vatandaşlardan gelen talepleri hızla çözümekavuşturacak. Mahalle temizlik sorumlularının kullanacağı bu araçlar ile temizlikkontrolleri hızlı bir şekilde yapılırken, yaşanan sorunlara yerinde çözümüretilecek.

 

Çöpler YerAltına İniyor

Esenyurt’ta ilçe merkezinde daha önce 13 noktaya yerleştirilen yeraltı konteynerlerinin sayısı artırılarak 27 tane daha eklendi. Her biri 3metreküp çöp alma kapasitesine ve 2 metre derinliğe sahip yer altı çöpkonteynerlerinin her biri, yer üstünde kullanılanlardan dört kat daha fazla çöpalma kapasitesine sahip. Bu proje ile çöpler, insan eli değmeden ve otomatikbir sistemle çalışan özel araçlarla toplanıyor. Çöpleri birkaç dakika içinde,pratik ve temiz bir şekilde alan bu sistem Esenyurtlu vatandaşları çöpkokusundan, görsel kirlilikten kurtarırken, ilçenin daha temiz ve sağlıklıgörünmesine katkı sunacak. Doğaya ve çevreye faydalı bu yeni sistem ilçegenelinde yaygınlaştırılarak kısa sürede tüm çöp kutuları yer altına taşınacak.

 

“SorunlaraEtkin Çözüm Üretme İmkânı Bulacaklar”

Esenyurt Belediyesi Çevre Mühendisi Arif Orta, konuyla ilgiliyaptığı açıklamada şunları söyledi: “Esenyurt’un daha temiz olması ve yaşanançevre sorunlarına daha hızlı çözüm bulmak adına bu çalışmayı başlattık. Sorunlaraacil ve anında etkin müdahale edebilmemiz için araç gerekmekteydi. Biz de ATVdediğimiz arazi taşıtlarını Esenyurt’un coğrafi özelliklerine uygun olarak teminedip, mahalle çavuşlarının kullanımına sunduk. Böylelikle ilçemizde bulunan 2.800sokak ve 130’a yakın caddemizde görevli arkadaşlar, ATV dediğimiz bu taşıtlarlabulundukları noktanın takibini yaparak yaşanan sorunu belirleyip, çözüm üretebilecekler.Ayrıca ekip arkadaşlarımız bu sistemle vatandaşlardan gelen şikâyetleri hızlıcaçözüme kavuşturmuş olacak.’’

 

 “Dört Beş Konteynerin Alacağı Çöpü TekKonteynerle Hallediyoruz”

Yer altı çöp konteynerlerinin sağladığı kolaylıklara da değinenOrta; Bu projeyi Esenyurt’akazandırarak daha az iş gücü ile çok iş yapmayı amaçladık. Çok kısa bir süredeyer altı çöp konteyneri sayısını 40’a kadar yükselttik. Çöp toplama araçlarındaçalışacak alanında uzman operatör arkadaşlarımızın eğitimleri de tamamlandı.Ayrıca hayata geçirdiğimiz yer üstü konteyner çalışması ile de dört beşkonteynerin alacağı çöpü tek konteynerle topluyoruz. Daha hijyenik ortamlardaçöpü kokusuz bir şekilde biriktirip, hızlı bir şekilde toparlayıp trafikteyaşanan aksamaların da önüne geçmiş oluyoruz. dedi.

 

 

 “Yeni Temizlik Araçları Alındı”

Özellikle meydan ve caddelerin temizliğinde etkin olarak kullanılanelektrikli süpürge araçlarının yenilerini de bünyelerine kattıklarını açıklayanOrta; “Çalışmalarımızda her zaman az enerji ile çok iş yapma ilkesinibenimsedik. Esenyurt’u daha temiz ve ferah hale getirmek için çalışmalarımız tümhızıyla ve aralıksız olarak devam ediyor” ifadesini kullandı.

p9ru1dec2wjlszmxqrtzv06b.jpg

1ufsn2o5bdg4kzlfhxemhrIo.jpg

bekrns71xaezshixkun48qpp.jpg

xgko0afhjbepgbrmanjs4tyh.jpg

95omx2yrso7xhehlnuncbgdg.jpg

l6znrwio1pjhug0aer2bdtsw.jpg

h5ec4xqxsbmaw76jrvjeI9up.jpg

lez4wgIttdzqus6gcmnbjrhv.jpg

rmkivsjhlczwjpnt0rnyqx7b.jpg

x617hrc38bov5ld0pbtyasoj.jpg

eovfhbqrkj71kd9y4vxngpmf.jpg

4ddktx7evhapjougwufbzqvs.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.