Esenyurt Belediyesi’nden İşaret Dili Kursu

Esenyurt Belediyesi’nden İşaret Dili Kursu

Esenyurt Belediyesi’nin açtığı işaret dilikursuyla ilçede yaşayan çocuklar hem yeni bir yetenek hem de farkındalıkkazanıyor.

 

Esenyurt Belediyesi Kültür İşleriMüdürlüğü’nün Türk işaret dilini öğretmek ve engelli vatandaşlara yardımcıolmak amacıyla açtığı ücretsiz işaret dili kursuna katılan öğrenciler hem yaztatillerini verimli bir şekilde değerlendiriyor hem de farkındalık kazanıyor.Belediye bünyesinde bulunan kültür merkezlerinde yapılan işaret dili kursundaengelsiz bir Esenyurt için yaz döneminde tüm çocuklara, güz döneminde iseyetişkinlere eğitim veriliyor. Kurslardan ilçede yaşayan 6 yaş ve üzeri tümvatandaşlar faydalanabiliyor. Eğitimde aldıkları temel bilgiler dışında işaretdiliyle şarkılarda öğrenen çocuklar, engelli vatandaşlarla iletişimkurabilmenin mutluluğunu yaşıyor. Katılımcılar kurs bitiminde ise en az ilkokulmezunu olmak şartıyla MEB onaylı sertifika almaya hak kazanarak engellivatandaşlarla iletişim kurabilmenin yanı sıra çeşitli kurumlarda da iş imkanıbulabiliyor.

Türk işaret dilini engelli vatandaşlara yardımcı olmak adına verdiklerini söyleyen EsenyurtBelediyesi İşaret Dili Öğretmeni Melis Karakoç, “İlçemizde çok fazla sayıdaişitme engelli vatandaşımız bulunmaktadır. Ancak iletişim sorunu yaşadığı içinkimseyle iletişim kuramayıp sosyalleşememektedir. Bu nedenle işaret diliöğrenip onlara yardımcı olmak bizim için çok önemlidir. Ben tümvatandaşlarımızı engelsiz bir dünya için işaret dili öğrenmeye davet ediyorum”dedi.​

kcux68qbdvzoynuqcgzayb5r.jpg

wy36rhkhdf1lvvxwnumsxze0.jpg

cy7evbdsbwvj9hd0ghsxpyzj.jpg

96kzbxnpdmhduqprobwyjkiw.jpg

zje0vb3smsbfwagpvczixIgm.jpg

x1zgosgyic2adtrfp5fkdj40.jpg

zm0gn3ujjuba9sqIc5gbc62x.jpg

uays8jb5mIr9urtxmeb4q6cf.jpg

xu84xlbwnmmIdufo065er97s.jpg

h2zmnkd9s8c0juvbdatpy6un.jpg

adhxrywajhp9x8sqbivoklmn.jpg

kqura5enfvhbklxsclisnu0t.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.