Esenyurt Belediyesi, Esider Ve Sander İle İş Birliği Protokolü İmzaladı

Esenyurt Belediyesi, Esider Ve Sander İle İş Birliği Protokolü İmzaladı

HemEsenyurtlular kazanacak hem de sanayici

EsenyurtBelediyesi, kenti üretim, sanayi veticaret merkezi haline getirmek amacıyla ilçede faaliyet gösteren özel sektörtemsilcileri, akademisyenler, iş insanları ve diğer ilgili paydaşları bir arayagetirerek “Esenyurt İçin Yerel Kalkınma Stratejileri Çalıştayı” düzenledi.Çalıştayın sonucunda, Esenyurt’ta faaliyet gösteren iş insanlarının ara venitelikli eleman ihtiyacını karşılamak adına Esenyurt Belediyesi ile iş birliğiprotokolü imzalandı.

Esenyurt Belediyesi14-15 Nisan 2022 tarihleri arasında ilçede faaliyet gösteren özel sektör temsilcileri,akademisyenler, iş insanları ve diğer ilgili paydaşları bir araya getirerek“Esenyurt İçinYerel Kalkınma Stratejileri Çalıştayı” düzenledi. Şehit Erol Olçok KültürMerkezi’nde gerçekleşen çalıştaya; Esenyurt Belediye Başkanı Kemal DenizBozkurt, CHP İstanbul İl Saymanı Server Gökmen, İSİFED Başkanı MuammerÖmeroğlu, ESİDER Başkanı Emin Armağan Şakar, SANDER Başkanı Mehmet Kocasakal,BEYSİAD Başkanı Adnan Şahin, akademisyenler ve çok sayıda iş insanı katıldı.Başkan Bozkurt, çalıştayda "Neden 'Esenyurt İçin Yerel Kalkınma Stratejileri Çalıştayı' düzenledi?" başlığı altındaaçılış konuşmasını gerçekleştirdi. ESİDER Yönetim Kurulu Üyesi ve BaşkanYardımcısı Sedat Çelik, sanayiciler ve iş insanları İçin Yerel KalkınmaÇalıştayı’nın önemini anlattı. Çalıştay Moderatörü Prof. Dr. Ahmet Koyun,çalıştayın yöntemi ve süreci hakkında bilgilendirme yaptı. Çalıştayın songününde, ÇalıştayModeratörü Prof. Dr. Ahmet Koyun, şirketler için enerji yönetimi ve enerjisorununa çözüm olabilecek alternatif çözümler hakkındaki sunumunugerçekleştirerek, iş insanlarını şirketlerde enerji yönetimi hakkındabilgilendirdi. Doç. Dr. Ali Kaplan da “EnflasyonistOrtamda İşletmeler İçin Kriz Yönetimi” isimli sunumunu gerçekleştirdi. ArdındanEsenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Esenyurt Belediyesi'nin Yerel KalkınmaSürecine Yönelik Uygulamaları” sunumu gerçekleştirerek, tüm katılımcılarıEsenyurt Belediyesi’nin kalkınmaya yönelik faaliyetleri hakkında bilgilendirdi.

EsenyurtBelediyesi Sanayicilere Eleman Yetiştirecek

Yerel kalkınma üzerine konuşma yapan EsenyurtBelediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, belediye bütçesini yaparken çalıştayınsonuçlarını dikkate alacaklarını ifade etti. Yapılan protokol sonucunda bundansonra belediye ile sanayicilerin iş birliği içinde çalışacağını vurgulayanBaşkan Bozkurt şöyle konuştu: “Esenyurt’un birçok sorunu var. Siyasetçilerin deişi bu sorunları çözmek. Bizim için de en önemli konulardan başlıcaları, iş insanlarıyla olandiyalogları geliştirmek ve iş insanlarının katma değer ürünler yaratmasını sağlamak.Dolayısıyla iş insanlarıyla bir araya geldik. Onların bizden beklentilerini,bizim onlara biçtiğimiz görevleri aktardık ve neler yapabiliriz diye birçalıştay yaptık. Bugün de sonuçlarını gördük. Ben çok faydalandım. 2023bütçesini yaparken bu çalıştaydan çıkacak sonuçları, yani bizden beklentileri karşılamaküzere veçalışmaları ortaya koymak üzere hazırlık yapacağız. Esenyurt’a dair ne sorunvarsa bunların tamamıyla ilgili çalıştaylar, sempozyumlar yapıyoruz ve ona göre yönümüzübelirliyoruz. Sanayicilerin en büyük sorunu istihdam sorunuydu, niteliklieleman bulamamaydı. Ara eleman yetiştirmekte maalesef son yıllarda yetersizkalıyoruz. Bölgemizde bulunan iş adamları dernekleriyle ESİDER ve SANDER ilebir iş birliği protokolü imzaladık. Bu protokole göre ihtiyaç duyulan personeli Esenyurt Belediyesi kendi bünyesinde yetiştirecek vesanayicilerle beraber çalışması için sektöre eleman hazırlayacak. Dolayısıyla güzel bir sonuç çıkacak.”

 

“Nitelikliİnsan Demek, Nitelikli Üretim Demek”

Çalıştayın en önemli kısmının belediyenin sektörlere niteliklieleman kazandırması olduğunu dile getiren ESİDER Başkanı Emin Armağan Şakar,“Türkiye’deki en büyük sorunlardan biri, sanayide çalışacak nitelikli elemanbulamıyoruz. Belediye bu konuda bize büyük destek verecek. Meslek edindirmekursları açtı. Bu kurslarda vasıfsız insanlara, en azından birçoğuna bir vida, çekiç tutmasınıöğretecek. Sanayide çalışmanın önemini anlatacak. Nitelikli insan demek,nitelikli üretim demek. Nitelikli üretim ve ihracat yaparsınız, bu şekilde istihdam artar” ifadelerini kullandı.

“Benİnanıyorum Ki Çok Faydası Olacak”

“İlk defa sorunları eleyip gün yüzüne çıkarıpbunları çözüp de bölgeyi kaliteli kalkındıracak, katma değer sağlayacak bir belediyebaşkanı olması ve bizleri de katması çok hoş bir şey” diyen SANDER BaşkanıMehmet Kocasakal ise Çalıştaysonuçlarından ötesi, genelinin sorunlarını yüzeye çıkarmak oldu burada. Beninanıyorum ki çok faydası olacak. Şeffaf, açık, kendini eleştirmeye müsaade eden bir Belediye Başkanı'yla çok daha iyi olacağına inanıyorum. Bu çalıştaya canıgönülden katıldım. Belediye ile iş birliği içinde olmak, anlaşma imzalamak, böyle bir sözleşmede paydaş olmak benim için gurur verici.Bugün bir imza gerçekleştirdik. Altınbaş Üniversitesi, Teknopark kurucu paydaşı olarak imzaladım. Benimiçin övünülecekbir olay” şeklinde konuştu.

Çalıştayın sonucundaEsenyurtlu iş insanları, Esenyurt Belediyesi ile yerel kalkınmanınsağlanabilmesi için ortak bir paydada buluşmak üzere ekseriyetle mutabıkolduğunu bildirdi. İnovasyon üzerine belediyenin oluşturacağı bir merkezdeortak çalışmalar yürütülerek kalkınmanın sağlanması üzerinde çoğunlukla oyverildi. Çalıştaya katılan iş insanları, Esenyurt Belediyesi’nin iş dünyası ilebir araya gelme ve Esenyurt’un geleceğini birlikte tasarlama planlarının vizyoner ve geleceğeyönelik umut verici olduğu değerlendirmesinde bulundu. 

sIUApZeG60H24RjrYwxmLKN8.jpg

sIUApZeG60H24RjrYwxmLKN8.jpg

sIUApZeG60H24RjrYwxmLKN8.jpg

sIUApZeG60H24RjrYwxmLKN8.jpg

sIUApZeG60H24RjrYwxmLKN8.jpg

sIUApZeG60H24RjrYwxmLKN8.jpg

sIUApZeG60H24RjrYwxmLKN8.jpg

sIUApZeG60H24RjrYwxmLKN8.jpg

sIUApZeG60H24RjrYwxmLKN8.jpg

sIUApZeG60H24RjrYwxmLKN8.jpg

sIUApZeG60H24RjrYwxmLKN8.jpg

sIUApZeG60H24RjrYwxmLKN8.jpg

sIUApZeG60H24RjrYwxmLKN8.jpg

sIUApZeG60H24RjrYwxmLKN8.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.