Esenyurt Aşçı Adaylarına Ev Sahipliği Yapıyor

Esenyurt Aşçı Adaylarına Ev Sahipliği Yapıyor

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un ilçede yaşayanvatandaşların mesleki eğitim alarak istihdama katılması amacıyla hayatageçirdiği Esenyurt Mesleki Eğitim ve İstihdam Merkezi (EMEĞİM), umut olmayadevam ediyor.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un hayata geçirdiğimerkezde bulunan Aşcı Yardımcılığı Kursu’nda eğitim alan katılımcılar hem yemekkonusundaki becerilerini geliştiriyor hem de meslek sahibi oluyor. Kurs sonundaaldıkları MEB onaylı sertifikayla istihdama katılan kursiyerler, konaklama veulaşım işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, kurum mutfaklarında,kafeterya ve restoranlarda, yemek fabrikalarında, ulaşım araçlarınınyiyecek-içecek ünitelerinde ve buna benzer birçok alanda çalışma imkânıbuluyor.

“Altın BileziğimOlsun İstedim”

Aldığı eğitim ile mutfak tekniklerini öğrendiğini söyleyen ÜlküTürkmen, “Bir ev hanımı olarak elimde altın bileziğim olsun istedim. Birmesleğimiz olursa biz kadınlar daha güçlü oluruz. Bu yüzden kursa başvurdum. 3aydır devam ediyorum. Doğrama, bıçak tutma tekniklerini, hiç bilmediğim çorbaçeşitlerini öğrendim” diye belirtirken Avcılar’dan kursa katılan Güllü Kural, “Avcılar’dabaşvurmak istediğimde, böyle bir kursun olmadığını öğrendim. Bu sektörde 8yıldır çalışıyorum. Elimde belgem olmadığı için emeğimin karşılığınıalamıyorum. Böyle bir imkân sunduğu için Esenyurt Belediyesi’ne teşekkürediyorum” diye konuştu.

Kayıtlar DevamEdiyor

Hafta içi pazartesi, salı ve çarşamba günleri 10.00 ile 16.00saatleri arasında verilen “Aşçı Yardımcılığı Kursu” hafta sonu ise 10.00 ile 16.00saatleri arasında devam ediyor. Vatandaşlar ön kayıt için www.ogrencikayit.esenyurt.bel.tradresine başvurabilir.

ddxa31sqyr5kwsozwcejbutv.jpg

pbordnnljklq7dzgxywiu31x.jpg

7gmvoogqbkhnlI4cswp18fve.jpg

heagy6y7w9dweq4us2uxgdkp.jpg

l5nhotwybe0mgao7zqbcvkis.jpg

tIcmtowlksflie0b6xqkq3rv.jpg

7x9hy1uiu3a5c0pvhrt4czsk.jpg

om2jpr5gx6a4tncyy0pbjnsw.jpg

fjuq2bxgsoqtc7fj1tlg86mn.jpg

jfapvrrplq0nk8okgceadsx1.jpg

ikzdnjo6lgfe1mx4qwhaeqh8.jpg

9qwzfp5cfyugvyxadiajombz.jpg

gcqjwfo7dulm8943gztpdlb0.jpg

z3cevs6kzrnbmxjwls8I420a.jpg

j5lugtyxpezIyspwu7afonvb.jpg

zinrelgjIagwp0hnfxmdrfso.jpg

n6oegs7rd1lnzfthuekrvoq9.jpg

a8wy7Iqbupo1vfdgfthnsw2x.jpg

w1vmx08ucatf3gf2stvjhnk4.jpg

xuvfu1895iblya7hbjs3gmpd.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.