Esenyurt'a tramvay müjdesi

Esenyurt'a tramvay müjdesi

Esenyurt'atramvay müjdesi

 

BaşkanBozkurt'tan konut mağdurlarına davet

 

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt,KRT TV'de yayınlanan Yerel Manşet programına katıldı. Bozkurt'un gündemindekonut mağdurlarından 'Lise Kampüs' projesine, ilçenin ulaşım sorunundanuluslararası projelere kadar birçok başlık vardı. Programda konut mağdurlarınaçözüm daveti yapan Bozkurt, Esenyurt'a tramvay müjdesi verdi

 

BaşkanBozkurt'un gündemindeki ana başlıklar, Esenyurt'un başlıca sorunlarından olan'eğitim alanlarının yetersizliği' ve bir vakfa usulsüz olarak tahsis edildiğiSayıştay Raporu'nda da yer alan 25 dönümlük arsa oldu. İlçedeki genç nüfusunyoğunluğuna dikkat çeken Bozkurt, yeni eğitim alanı yapımı için bu arsanın öneminevurgu yaptı. İlçede eğitim alanı yapımı için uygun arsanın olmadığını söyleyenBozkurt AK Parti grubunun partizanca yaklaşımı nedeniyle tahsisin iptaledilmediğini belirterek, "Biz belediye olarak elimizden geleni yaptık.Tahsisi mahkemeye de taşıyacağız çünkü Esenyurt halkı bu meseleye sahip çıktı.Esenyurt'un çocukları 50-60 kişilik sınıflarda okuyor. Böyle giderse 70 kişiliksınıflarda okuyacaklar. Buna izin vermeyeceğiz" dedi.

 

"ÖMRÜMYETTİĞİNDE ESENYURT İÇİN ÇALIŞACAĞIM"

 

BaşkanBozkurt, tahsisin devamına karar verilen Belediye Meclisi toplantısınınbitiminde yaşanan olaylara da değindi. Toplantı çıkışında bazı vatandaşların AKParti grubuna sözlü olarak tepki gösterdiğini belirten Bozkurt, "Ben olayçıkmasın diye bizzat müdahale ettim. Herkes ortamı sakinleştirmeye çalışıyorduama onlar bu durumu abartarak lanse ettiler. AK Parti Esenyurt İlçeBaşkanlığı'nın açıklaması da son derece üzücüdür" dedi. AK Parti grubununkendilerini başarısız göstermek için devletin verdiği kadro çalışmasına bile destekvermediğini ifade eden Bozkurt sözlerine, "Kavganın tarafı olmayacağız.Üzerimizde bize verilen desteğin sorumluluğu var. Ömrüm yettiğince Esenyurtiçin yapmam gereken ne varsa yapacağım" ifadeleriyle devam etti.

 

"ESENYURTEN MUTLU İLÇE OLACAK"

 

KemalDeniz Bozkurt, belediyenin mali durumuyla ilgili de açıklamalarda bulundu."Görevi devraldığımızda zabıta araçlarına yakıt alacak paramız yoktu"diyen Bozkurt açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: "İlk iş olarak israfıortadan kaldırdık, bütçe disiplini sağladık. 2.2 milyar TL olan borç nedeniyleayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz. Sorunların üstesinden gelecekbilgi-birikim ve enerjiye sahibiz. Esenyurt'u 5 yıl sonra İstanbul'un en mutluilçesi yapacağız" 

 

BOZKURT'TANKONUT MAĞDURLARINA ÇAĞRI

 

Konutmağdurlarını yakından ilgilendiren açıklamalar yapan Başkan Bozkurt sorununönceki dönemlerde yapılan imar planı usulsüzlüğünden kaynaklandığınıbelirterek, "Bahsi geçen konutların bir kısmı kaçak bir kısmı ise ortadayok. Bu boyutuyla bir de dolandırıcılık var. Sorunun kaynağı biz değiliz amaben bu mağdurların temsilcilerini davet ediyorum. Gelsinler, sorunları tasnifedelim" sözleriyle çağrı yaptı.

 

ESENYURT'AALMANYA MODELİ

 

BaşkanBozkurt programda ilçeyle ilgili yatırım müjdesi de verdi. Uyuşturucubağımlılığı ve Geriatri (Yaşlılık Hekimliği) alanlarında çalışmalaryaptıklarını belirten Bozkurt, "Almanya'da uygulanan modeli Esenyurt'tauygulayacağız. Yaşlı bakımında uzmanlaşmak ve akla ilk gelen yerlerden olmakistiyoruz. İlçemizdeki kaplıcaları da turizm geliri getirebilecek yapıyakavuşturacağız" dedi.

 

ESENYURT'ATRAMVAY MÜJDESİ

 

BaşkanBozkurt'un açıklamaları bunlarla sınırlı kalmadı. Bozkurt'un gündeminde,Esenyurtluların başlıca problemlerinden olan ulaşım sorunu da vardı. Bukapsamda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile çalışmalar yürütüklerini açıklayanBozkurt, "İlçeyi sokak sokak ele alıyor, toplu taşıma projelerihazırlıyoruz. Bu kapsamda Haramidere'yi de tramvay hattına kavuşturacağız"dedi. Bozkurt sözlerini, "Doğan Araslı Bulvarı'ndaki kavşakları dayapılandırarak trafiği rahatlatacağız. Analizlerimizi bitirdik, artık icraatdönemindeyiz. Neyi nasıl ve hangi finansmanla yapacağımız belirlendi.Esenyurtluların mutluluğu için var gücümüzle çalışacağız" ifadeleriylenoktaladı. 

tIxw0zqgucyoc4am1hwk85bg.jpg

2v5h3umgjgcayqqf0ku6pbcI.jpg

pm7i13aampekjzxtohynkbqv.jpg

76tkxpfuvbaw1enwgmyxrlr3.jpg

d5lqhwek80b9apIfw1eoo2sz.jpg

lqdvrxsfnop283qkmdr0bf6j.jpg

vn365tlsgmsqIcjcxtbxyh9a.jpg

onxbt6ohrgr9e5g0xsqzquh3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.