Esbim 8 Mart’ta 500 Kadına Umut Oldu

Esbim 8 Mart’ta 500 Kadına Umut Oldu

Esenyurt Belediyesi, kadınlara her alandadestek olmaya devam ediyor. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde mülakatdüzenleyen ESBİM, 500 kadını daha iş sahibi yaptı.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal DenizBozkurt’un “Esenyurt’ta işsiz bir kişi bile kalmayacak” talimatı ile çalışmalarınısürdüren ESBİM, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde dün olduğu gibi bugün deEsenyurtlu kadınlara tam destek sağladı. Geçtiğimiz sene 8 Mart’a özelTürkiye’de ilki düzenlenen ve 8 firmanın katılımı ile 300 kadının istihdamedildiği mülakatların ikincisinde 32 firmanın katılımı ile 500 kadına dahaistihdam sağlandı. Nene Hatun Kültür Merkezi’nde tüm gün süren ve 655 kadınınkatıldığı mülakatlara, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt eşliketti. Kadınlara verdikleri değeri ve desteği her alanda devam ettireceklerinivurgulayan Başkan Bozkurt, katılım sağlayan firmalara ‘Kadın Dostu Firma’temalı teşekkür belgesi takdim etti.

BaşkanBozkurt: “Göreve Geldiğimizden Beri 34 Bin Kişiyi İşe Yerleştirdik”

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt,istihdam alanındaki çalışmaları konusunda: “Bu bir farkındalık çalışması.Kadınlara olan inancımızı gösteren özel bir çalışma yapıyoruz. Görevegeldiğimizden beri bizim en çok odaklandığımız işlerden bir tanesi istihdamdır.İnsanlar kendi ekonomik özgürlüklerini kazanmazlarsa, kendilerini ifade etme alanındaveya başka tercihlerinde çok mutlu olmaları mümkün olmaz. Biz de istihdama çoközel bir özen gösterdik. 8 Mart’ta sadece kadınların istihdamına odaklandık. Geçensene Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde 300 kadını istihdam ettik. Bugünkü hedefimiz500 kişi. Firmaları davet ediyoruz, o firmalarla Esenyurt’ta iş ihtiyacı olankadınlarımızı buluşturuyoruz. Kadınlar firmalarla görüşüyorlar, eğer bir mutabakatsağlanırsa istihdam oluşuyor. Göreve geldiğimizden beri 34 bin kişiyi işeyerleştirmişiz. Ayrıca yine meslek edindirme kursları ve kooperatiflerüzerinden kadınların hayata tutunması için çalışmalar yapıyoruz. Kadınlarhayatın kaynağıdır. Kadınları güçlü olduğu toplumlar ancak kendilerini dünyaile rekabet haline getirebilirler. Aksi takdirde bu çok sürdürülebilir birdurum değildir. Kadınlar ne istiyor, onları nasıl istihdam edebiliriz, onlariçin ne yapabiliriz, neleri eksik yapıyoruz, kadınların kendilerini değerlihissetmesi için daha neler yapabiliriz? Bunların tespitini yapmamız için ayrıca1 haftadır süren bir kadın çalıştayımız da var” diyerek, kadınların sadecebugün değil her gün yanlarında olduklarını bildirdi.

“BirçokÇalışanımızı Esenyurt Belediyesi Sayesinde İstihdam Edebildik”

Kadınları firma olarak her alandadesteklediklerini söyleyen Gizem Kara: “Kadının gücü sadece evde temizlikyaparken ya da çocuk bakarken değil, işyerinde bir balans bağlarken ya daimalat tesisinde bir rötuş yaparken de çok güzel ve çok kıymetli. Kadınlarinanamayacağınız ürünler çıkarıyor, kendilerini daha güçlü hissediyorlar,kendilerinden daha eminler. Hayat mücadelesi içinde onlara el uzatmak çokönemli. Bizim, kadınlar olarak bu şartlarda çalışmamız, emek vermemiz ve kadınolarak iş hayatında var olabilmemiz çok önemli. Özellikle Esenyurt Belediyesiile uzun yıllardır çalışıyoruz. Bütün çalışanları dahil olmak üzere inanılmazdestek oluyorlar. Bir telefonla, bir güler yüzle ya da bir iletişimle, işlerimizhemen çözülebiliyor. Birçok çalışanımızı Esenyurt Belediyesi sayesinde istihdamedebildik. Her anlamda kalabalık bir ilçe ve bunun için ESBİM inanılmaz birefor sarf ediyor. Bir personel ihtiyacımız olduğu zaman aradığımız ilk yerESBİM oluyor. Birebir etkileşimli ve hemen aksiyon almamız gereken noktalardaESBİM’in üzerine tanımıyorum. Elimizin ve yüreğimizin yetişebileceği herkesleiletişim halinde olmayı da çok istiyoruz. İnsanların hayatta var olabilmeçabasına bir nebze de olsa destek verebiliyorsak ne mutlu bize” ifadelerinikullandı.

 

“BuOrganizasyondan Çok Memnun Kaldık”

Kadınlar Günü’nde düzenlenen mülakatta emeğiolan herkese teşekkür eden Firma Yetkilisi Başak Demir: “EsenyurtBelediyesi’nin bu organizasyonundan çok memnun kaldık. Kadınların düşünülmesi,kadınların her alanda başarılı olabileceğinin mesajını da veriyor” dedi. 8 MartDünya Emekçi Kadınlar Günü’nün bir mücadele günü olduğunu belirten FirmaYetkilisi Yeliz Yıldız: “Bugün tüm kadınlarımıza istihdam sağlamak için işçi veişverenleri buluşturan Esenyurt Belediye Başkanımız Kemal Deniz Bozkurt’a veESBİM ailesine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“BelediyeBaşkanımızın Yaptığı En Güzel İcraatlardan”

İş bulmak için ESBİM mülakatına katılan DilanTuran: “Esenyurt’ta ikamet ediyorum. Belediye Başkanımızın yaptığı en güzelicraatlardan biri de bu. İş arayanla işvereni bir araya getirmesi, böyle özelbir günde çok güzel oldu, umarım amacına ulaşır” diyerek memnuniyetini dilegetirdi.

“EsbimBana Çok Yardımcı Oldu”

Bir yıldır iş arayan Fatmagül Yavuz: “İşkonusunda ESBİM bana çok yardımcı oldu. Esenyurt’ta böyle bir platformun olmasıçok güzel. Esenyurt’un kadın nüfusu çok fazla. Kadınlarımızın toplumda bir yeredinebilmesi için her koşulda çalışması gerekiyor. ESBİM bu konuda bize çokavantaj sağlıyor. ESBİM’e ve Belediye Başkanımız Kemal Deniz Bozkurt’a çokteşekkür ederiz” dedi.

xMVR7snCvU590NFmdYTQb4KA.jpg

xMVR7snCvU590NFmdYTQb4KA.jpg

xMVR7snCvU590NFmdYTQb4KA.jpg

xMVR7snCvU590NFmdYTQb4KA.jpg

xMVR7snCvU590NFmdYTQb4KA.jpg

xMVR7snCvU590NFmdYTQb4KA.jpg

xMVR7snCvU590NFmdYTQb4KA.jpg

xMVR7snCvU590NFmdYTQb4KA.jpg

xMVR7snCvU590NFmdYTQb4KA.jpg

xMVR7snCvU590NFmdYTQb4KA.jpg

xMVR7snCvU590NFmdYTQb4KA.jpg

xMVR7snCvU590NFmdYTQb4KA.jpg

xMVR7snCvU590NFmdYTQb4KA.jpg

xMVR7snCvU590NFmdYTQb4KA.jpg

xMVR7snCvU590NFmdYTQb4KA.jpg

xMVR7snCvU590NFmdYTQb4KA.jpg

xMVR7snCvU590NFmdYTQb4KA.jpg

xMVR7snCvU590NFmdYTQb4KA.jpg

xMVR7snCvU590NFmdYTQb4KA.jpg

xMVR7snCvU590NFmdYTQb4KA.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.