Erhan Adem:

Erhan Adem: "Milletin Efendisini Köle Ettiler, Ele Güne Muhtaç Ettiler, Kendilerini de Saraya Komşu Ettiler”

CHP Tarım ve Orman Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Gölge Bakan Erhan Adem, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'nin Ankara'da bir rezidansa taşınmasına tepki gösterdi. Erhan Adem, "Milletin efendisini köle ettiler. Ele güne muhtaç ettiler, kendilerini de saraya komşu ettiler.” dedi

Çiftçi borç ve haciz kıskacında iken, adeta bir arpalık haline gelen Tarım Kredi Kooperatifleri artık çiftçi kuruluşu olmaktan çıktığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Çiftçilerin arazileri ve tarım aletlerini haczetmesiyle nam salan, kredi borçlarını ödeyemeyen çiftçilerin icra kıskacına girmesine neden olan sözde çiftçi kuruluşu Tarım Kredi Kooperatifleri, 'personel sayısının artışı' gibi anlamsız bir nedenle mevcut hizmet binasının 'yetersiz' olduğunu belirterek, Ankara Söğütözü'nde Tarım Kredi Holding Anonim Şirketi'nin de bulunduğu bir rezidansa taşınma kararı almış. Şaşırdık mı? Elbette hayır.

Sayıştay'ın 2022 raporlarına göre, düğün salonlarına destek verdiği tespit edilen bir kuruluşun doğru kararlar almasını beklemekte anlamlı olmayabilir! Tarım Kredi Kooperatifi, yıllardır iktidarın arpalığı, yolsuzluğun ve usulsüzlüğün odağı olarak çarşaf çarşaf ifşa olmaktadır ve Sayıştay raporlarında da yer almaktadır.

Çiftçiler, borç yüzünden intihar ederken, 11 yerden maaş aldığı tespit edilen bolca AKP’li eski yöneticiyi içinde barındıran bu kuruluşun aslında bugüne kadar rezidansa taşınmamış olması aslında takdir edilmelidir. Gelinen noktada sarayın karşısında rezidanslara taşınan, çiftçinin kapısına tarım kredi icra gönderirken bunlar lüks içerisinde, şatafat içerisinde huzur hakkı alarak rezidanslarda yaşayacaklar. Çiftçide huzur bırakmayanlar, çiftçiden huzur hakkı alıyorlar. Tarım Kredi Kooperatiflerini bu hale düşürenler utansın."


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.