ERDOĞAN’IN ÇİFTÇİLERE “TEK KARIŞ BOŞ ARAZİ BIRAKMAYIN” SÖZLERİNE CHP'Lİ SARIBAL: “35 MİLYON ARAZİ BOŞ"

ERDOĞAN’IN ÇİFTÇİLERE “TEK KARIŞ BOŞ ARAZİ BIRAKMAYIN” SÖZLERİNE CHP'Lİ SARIBAL: “35 MİLYON ARAZİ BOŞ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Üreticilerimizden ricam, tek karış boş arazi bırakmadan tarlalarını ve seralarını ekmeleri ve ahırlarını dolu tutmalarıdır”...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Üreticilerimizden ricam, tek karış boş arazi bırakmadan tarlalarını ve seralarını ekmeleri ve ahırlarını dolu tutmalarıdır” sözlerini eleştiren CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “Hakikaten başka bir ülkede yaşıyorlar gibi. 35 milyon dönüm arazi boş. Bu yıl daha da boş kalacak.  Çiftçi şu anda gübre fiyatı mazot fiyatı nedeniyle buğday ekmiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, “Çiftçilerin sıkıntılarını yakından takip ettiklerini” belirterek “Girdi maliyetlerindeki artışı üreticilerimize en az şekilde yansıtmak için her türlü gayreti gösteriyoruz. Üreticilerimizden ricam, tek karış boş arazi bırakmadan tarlalarını ve seralarını ekmeleri ve ahırlarını dolu tutmalarıdır. Bu zor dönemde yapılan hiçbir fedakarlığın karşılıksız kalamayacağından emin olmanızı istiyorum” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çiftçilere “Bir karış toprağı boş bırakmasınlar” mesajını hatırlatan CHP'li Sarıbal, “Aynı sözleri Covıd-19’un başlarında da söylemişlerdi. O günden bugüne kadar ne yazık ki çiftçi ürettiğinden sürekli pişman oldu. Üretmek değil, üretmemek için çaba sarf etti” dedi.

ANKA Haber Ajansı’na konuşan Sarıbal, “Bugün tam buğday ekme zamanı gübre fiyatı geçen yılla bu yıl arasında yüzde 150 artmış. Mazot fiyatı litrede 2 TL artmış. Yem yüzde 100’ün üzerinde artmış ama Cumhurbaşkanı bütçesi açıklanıyor. O bütçede sadece destekleme yüzde 12 artıyor. Girdiler yüzde 100 arttı. Destekleme yüzde 12. Hakikaten başka bir ülkede yaşıyorlar gibi. Gerçeklerden hiç haberleri yokmuş gibi. 35 milyon dönüm arazi boş. Bu yıl daha da boş kalacak. Çiftçi şu anda gübre fiyatı mazot fiyatı nedeniyle buğday ekmiyor. Çiftçi şu an da damındaki hayvanı kestiremiyor. Kestirdiğinde zarar edecek. Ama besleyemiyor da çünkü yem fiyatı pahalı. Bugün bir süt üreticisi 1 litre sütle bir kilo karma yem alamıyor. Gerçekten şaşırmış durumdayız. AKP Genel Başkanı başka bir gezegende. Hala Afrika’dan Azerbaycan’dan Türkiye’ye gelmemiş gibi”  

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.