ERDOĞAN: "BU FAİZLER DÜŞECEK"

ERDOĞAN: "BU FAİZLER DÜŞECEK"

İzmir'in Menemen ilçesinde 96 yatırımın toplu açılışını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Halkımızı da çiftçimizi de yüksek faize ezdirmeyeceğiz....

İzmir'in Menemen ilçesinde 96 yatırımın toplu açılışını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Halkımızı da çiftçimizi de yüksek faize ezdirmeyeceğiz. Bu faizler düşecek. Bu ekonomi politikasını akşamdan sabaha düşünerek hayata geçirmedik. Hiç endişe etmeyin, daha çok kazanacağız. Çalışanlarımız daha iyi ücret alacak. Esnafımız daha çok kazanacak. Vatandaşlarımızın bundan sonraki süreçte eli bolluk içinde olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'de depremzede konutlarının teslimi ve Alsancak Stadı'nın açılışının ardından Menemen'de 96 yatırımın toplu açılışını yaptı. İzmir'de açılışı yapılan yatırımların bedelinin 658 milyon TL'yi bulduğunu söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nın açılışını yaptık. Burada, şehrimize kazandırdığımız, yatırım bedeli 658 milyon TL’yi bulan 100 eseri açacağız. Eğitimde, çeşitli ilçelerde inşası tamamlanan ortaokulların, liselerin resmi açılışlarını buradan yapıyoruz. Ödemiş, Menderes, Torbalı, Ayrancı gençlik merkezlerimiz ve Tire öğrenci yurdumuzu hizmete açıyoruz. Hizmet kurumları ile pek çok restorasyon çalışmamızın açılışını da burada gerçekleştiriyoruz. İzmir Kalkınma Ajansı’mızın verdiği destek ile hayata geçirilen eserleri de resmen açıyoruz. Düşman İzmir'e geldiğinde milletçe içimiz kararmış, gidince birlikte bayram yapmıştık. İzmir, milli mücadelemizin sembolü olmuştur. Milletimiz geçmişte yıllarca çok ciddi çileler çekti. Büyük atılımımızın rahatsız ettiği malum çevreler rahat durmadı. Partimizi kapatmaya çalışmaktan sokakları karıştırmaya, ekonomik sabotajlara kadar ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Bu süreçte çalıştık, çabaladık, bir şeyi hiç aklımızdan çıkarmadık. Gelişmekte olan, ülkelere karşı kullanılan IMF reçetelerini devre dışı bıraktık. IMF'yi bu ülkeden biz çıkardık. CHP'nin parti sözcüsü IMF'yle hala kol kola geziyor. 23 milyar dolar IMF borcunu 2013'te ödedik ve gönderdik. Merkez Bankası'ndaki rezervi 27,5 milyar dolardan 127 milyar dolara çıkardık."

"YAZAR KAZA ATILAN GÜNLERİ YAŞADIK MI"

Hayata geçirdikleri her eserin Türkiye'yi kendi imkanları ile ayakta devam edebilecek düzeye getirme amacı taşıdığını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Dünya 5’ten büyüktür diyoruz ya işte ekonomide de aynısını söylüyoruz. IMF ve Dünya Bankası üzerinden küresel ekonomiyi haraca bağlayanlara, "Dünya ekonomisi 5’ten büyüktür" diyerek karşı çıkıyoruz. Ülkemizdeki mandacı siyasetçiler ise bu kurtuluş mücadelesini tam tersi gibi göstermeye çalışıyorlar. Var güçleriyle üzerimize geliyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, bizi üretim, istihdam ve cari denge odaklı politikamızdan geri döndüremezler. Biz, yüksek faize halkımızı da çiftçimizi de ezdirmeyeceğiz. Bu faizler düşecek. Ülkemizin ihracatını 36 milyar dolardan 216 milyar dolara çıkardık. Ülkemizi, 2008 ve 2019 kriz yılları dışında hep büyüttük. CHP ekibi "Ülke yandı bitti" diye ortalığı birbirine katıyor. Bu ülke onların döneminde işsizliğin can yaktığı, başbakanlığın önüne yazar kasanın atıldığı bu sıkıntılı günleri yaşadı mı?"

"CUMHUR İLE CUMHURİYET’İ BİR ARAYA GETİRDİK"

Cumhur ile Cumhuriyet’i bir araya getirerek tarihin en güçlü sinerjisini oluşturduklarını öne süren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizde başlattığımız büyük demokrasi ve kalkınma modeli ile ortaya konan ruhu yeniden dirilttik. Milletimizin tüm kesimlerinin hak, özgürlük, gelişme, yatırım taleplerini hayata geçirerek hem sosyal barışı sağladık hem ülkemizi büyüttük. Geçmişte yıllarca milletimiz çok ciddi çileler çekti. Cumhuriyet’imizin değerlerini çatıştırmaya çalışanların oyunlarını biz bozduk, Cumhur ile Cumhuriyet’i bir araya getirdik. Tarihimizin en güçlü sinerjisini oluşturduk. Bu büyük atılımımızın rahatsız ettiği malum çevreler boş durmadı. Partimize kapatmaya çalışmaktan sokakları karıştırmaya, darbe girişiminden ekonomik sabotajlara kadar her şeyi yaptılar. Biz, bu süreçte verdiğimiz mücadelede her şeyi çalıştık, çabaladık ama bir şeyi aklımızdan çıkarmadık. Şayet demokraside, özgürlüklerde, diplomaside, siyasette ortaya attığımız atılımları ekonomide de hayata geçiremezsek hizmetlerimizi kalıcı kılamazdık."

"TÜRKİYE GELİŞECEK VE BÜYÜYECEK"

Faiz politikasına da değinen Erdoğan, şunları söyledi:

"Ne yaparlarsa yapsınlar, bizi üretim, istihdam ve cari denge odaklı programımızdan geri döndüremeyecekler. Yüksek faizleri, kuru yükseltmek öğrenilmiş bir çaresizliktir. Biz birçok alanda bu öğrenilmiş çaresizliği aştıysak ekonomi politikalarında da aynısını başaracağız. Biz, yatırım, istihdam, üretim ve bu politikaların altyapısını 19 yıldır inşa ediyoruz. Salgınla birlikte ortaya çıkan küresel ekonomik kriz bize bu dönüşümü hızlandırma fırsatı verdi. Yaptığımız, bu fırsatı değerlendirmektir. Dün faizleri 7 bin 500’lere çıkartanlar, ‘Kanun çıkarın faizi yüzde 1’lere indirin’ diyor. Bunu Bay Kemal söylüyor. Bunu söylüyorsun, sonra ‘Faizlerini yükseltin’ diyor. Yemezler. Bu faizler düşecek. Biz, yüksek faize halkımız ezdirmeyeceğiz. Milletimiz, büyük bir dönüşümün sancılarını yaşarken kendileriyle dalga geçenlerden bunu hesabını soracaktır. Bunlara verilen görev, emperyalistlerin 1923'te bozulan oyununu 2023'te tekrara göreve almaktadır. 1923'te başaramadıkları gibi 2023'te de başaramayacaklar. Biz, bu ekonomi politikasını akşamdan sabaha düşünerek hayata geçirmedik. Bunun uzun zamandır hazırlıklarını yapıyoruz. 19 yılda bu gayede nasıl bir altyapı kuruduğumuzu açıkladık. Şimdi hiç endişe etmeyin, daha çok kazanacağız Çalışanlarımız daha iyi ücret alacak. Esnafımız daha çok kazanacak. Ülkemizdeki vatandaşlarımızın bundan sonraki süreçte eli bolluk içinde olacak. Ben halkıma inanıyorum. Türkiye büyüyecek ve gelişecek. Bunun için 2023 çok önemli. Milletimizin, 2023'te tercihini mandacılardan yana değil büyük ve güçlü Türkiye'den yana kullanacağına inanıyorum. Bay Kemal mandacı siyaset. Kimlerle yürüyor? Terör örgütünün yandaşları ile yürüyor. Biz milli ve yerliyiz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.