ERCİYES KAYAKÇILARLA DOLDU

ERCİYES KAYAKÇILARLA DOLDU

Aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı ile 3917 metre yüksekliğine sahip Erciyes'te açılan kayak sezonu sonrası kayakseverler ve öğrenmek isteyenler Erciyes'i...

DAVUT GÜLEÇ

Aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı ile 3917 metre yüksekliğine sahip Erciyes'te açılan kayak sezonu sonrası kayakseverler ve öğrenmek isteyenler Erciyes'i doldurdu. Yağışın devam etmesi halinde kar kalınlığının 1 metreyi bulması bekleniyor. 

Suni karlama ve doğal kar ile pistlerde yaklaşık 40 santimetreyi bulan kar kalınlığı Tekir, Hisarcık, Hacılar, Develi pistlerinde kayak yapılmayı elverişli hale getirdi. Kayak, kızak, snowboard, kar motosikleti ile karın ve kışın tadını çıkarmaya çalışanlar hafta sonunu Erciyes'te geçiriyor. Sezonun açılmasından sonra herkesi Erciyes'e davet eden kayak hocası Veysel Değirmenci, bu sezonun uzun sürmesini beklediklerini söyledi.

Sezonun açılmasıyla birlikte Erciyes'e doğa yürüyüşü, temiz hava, ziyaret, çocukları eğlendirme gibi nedenlerle Kayseri şehir merkezinin yanı sıra çevre illerden gelenlerin sayısının da oldukça fazla olduğu görüldü.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.