EPDK: HİDROLİK KAYNAĞA DAYALI FAZLA ÜRETİMİ AKREDİTE KURUM ÖLÇMEYECEK

EPDK: HİDROLİK KAYNAĞA DAYALI FAZLA ÜRETİMİ AKREDİTE KURUM ÖLÇMEYECEK

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), hidrolik kaynağa dayalıüretim tesislerinde DSİ Genel Müdürlüğü tarafından bildirilen yıllık azami üretim miktarının kabul edilmesine ancak fiili...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), hidrolik kaynağa dayalıüretim tesislerinde DSİ Genel Müdürlüğü tarafından bildirilen yıllık azami üretim miktarının kabul edilmesine ancak fiili üretimin bu değerden fazla gerçekleşmesi halinde gerçekleşen üretim miktarının esas olarak alınmasına karar verildiğini bildirdi. Daha önce fazla üretimi akredite bir kurum ölçüyordu. 

EPDK, hidrolik enerji üreten şirketlerin fazla üretimlerinin akredite kurum tarafından ölçülme zorunluluğu kaldırdı. Fazla üretimle ilgili karar, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Daha önce, hidrolik kaynağa dayalıüretim tesislerinde fiili üretimin yıllık azami üretim miktarından fazla gerçekleşmesi halinde fizibilite sonuçlarının akredite bir kuruluş tarafından belgelendirilmesi kaydıyla ölçüm sonuçlarındaki kapasite faktörüne karşılık gelen üretim miktarı kabul ediliyordu.

Yeni karara göre, hidrolik kaynağa dayalıüretim tesislerinde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından bildirilen yıllık azami üretim miktarı kabul edilecek. Ancak fiili üretimin bu değerden fazla gerçekleşmesi halinde gerçekleşen üretim dikkate alınacak.

RÜZGAR VE GÜNEŞ ENERJİSİ LİSANS İŞLEMLERİ GÜNCELLENDİ

Ayrıca, alınan diğer kararla; "Önlisans ve lisans işlemleri ile ilgili başvurulara ilişkin usul ve esasların" ekleri güncellendi. Daha önceki düzenlemede rüzgar veya güneş enerjisine dayalı kaynaklar için üretim tesisinin kurulacağı sahanın tamamının, başvuruda bulunacak tüzel kişinin mülkiyetine konu olması halinde, mülkiyet hakkına sahip olunduğuna ilişkin belge talep ediliyordu.

Ancak bu belge, söz konusu kaynakların yardımcı kaynak olarak yer alacağı başvurular için isteniyordu. Rüzgar ve güneş enerjisi ön lisans ve lisanslarında talep edilen saha mülkiyetine ilişkin belge yeni karar ile kaldırılmış oldu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.