Engelliler Haftası Koşusu’nu İllede Sürmeli kazandı

Engelliler Haftası Koşusu’nu İllede Sürmeli kazandı

Şahnur Karaca’nın sahibi olduğu, Sürmeli Karaca’nın yetiştirdiği, antrenörlüğünü ise Muhittin Acar’ın üstlendiği İllede Sürmeli (Turbo - Esenhanım / Şövalye) isimli safkan, jokeyi Akın Sözen’le galibiyete uzandı. 6 yaşındaki al at, 27’nci startında 7’nci galibiyetini elde etti.

Şah Dragon ikinci, Alkanlı üçüncü, Aktaşkaya dördüncü, Subike de beşinci olarak pistten ayrıldı. Kazanan İllede Sürmeli için bitiriş derecesi 1.31.14 olurken, farklar Burun - 2 Boy - 1,5 Boy - 1 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarış sonrası düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Alişan Karaca’ya kupasını, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkanı Semra Çetinkaya takdim etti.

Şeref Tribünü’ndeki törene Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Yücetürk, Denetim Kurulu Üyemiz İlyas İlbey ve davetliler de katıldı.

 

Engelliler Haftası

10-16 Mayıs tarihleri arasında Birleşmiş Milletler’e üye 156 ülkede eş zamanlı olarak kutlanan bu özel haftada engelli bireylerin yaşadığı sorunlara karşı toplumsal duyarlılığın artırılması hedeflenmektedir. Türkiye Jokey Kulübü’nün sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ve engelli çocukların tedavisinde destekleyici rol oynayan bir terapi yöntemi olarak hayata geçirdiği At’la Terapi Merkezleri, İstanbul, Diyarbakır, İzmir, Bursa, Şanlıurfa, Elazığ ve Adana hipodromlarında ücretsiz olarak faaliyet göstermektedir. Doktor raporuyla ata binmesi uygun görülen tüm engelli çocukların faydalanabileceği At’la Terapi Merkezlerimizde bugüne kadar 84.225 terapatik biniş gerçekleştirilmiştir. Merkezlerimizde, özel olarak yetiştirilmiş terapi atları uzman fizyoterapistler eşliğinde uygulanan terapatik seanslarla fiziksel, zihinsel ve duygusal problemi olan çocukların gelişimine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

yps4ohkgjm5oI0zudfpzbivj.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.