EMEP'TEN HDP’YE DAYANIŞMA ZİYARETİ

EMEP'TEN HDP’YE DAYANIŞMA ZİYARETİ

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, kapatma davası açılan HDP’ye dayanışma ziyaretinde bulundu. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve milletvekilliği düşürüldüğü...

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, kapatma davası açılan HDP’ye dayanışma ziyaretinde bulundu. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve milletvekilliği düşürüldüğü için parti genel merkezinde adalet nöbetini sürdüren HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu ile görüşen Gürkan, girişimlerin toplumsal muhalefetin susturulmasına, bastırılmasına yönelik olduğunu ileri sürdü.

Gürkan ve EMEP Ankara İl BaşkanıŞükran Doğan, kapatma davası açılan HDP’yi ziyaret etti. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile görüşen Gürkan, HDP’ye yönelik baskılar ve siyasi operasyonların aslında siyasi iktidarın yöneldiği daha otoriter bir rejim oluşturma politikalarından birisi olduğunu söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da HDP’nin büyük bir baskıyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Partilerine yönelik kapatma davası ve yüzlerce kişiye siyaset yasağı istenmesini anımsatan Buldan, HDP’nin her türlü sonuca karşı mücadeleye hazır olduğunu kaydetti. Ayrıca HDP Kadın Meclislerinin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı mücadele ettiğini aktaran Buldan, demokrasi güçleriyle ortak mücadelenin önemli olduğunu söyledi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.