AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKIYOR

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKIYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi, sokakta yaşayan hayvanlar için kentin 17 ilçesinde 7 gün 24 saat çalışıyor. Kırsal alanlar dahil il genelinde belirli periyotlarla besleme çalışması yapılırken,...

Aydın Büyükşehir Belediyesi, sokakta yaşayan hayvanlar için kentin 17 ilçesinde 7 gün 24 saat çalışıyor. Kırsal alanlar dahil il genelinde belirli periyotlarla besleme çalışması yapılırken, Büyükşehir Belediyesi'nin Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezleri'nde de sahiplendirmeler aralıksız sürdürülüyor.

"Satın alma, sahiplen" kampanyasıyla evini bir sokak hayvanı ile paylaşmak isteyen tüm vatandaşları Büyükşehir Belediyesi'nin barınaklarına davet eden Aydın Büyükşehir Belediye BaşkanıÖzlem Çerçioğlu, şimdiye kadar binlerce hayvanı sahiplendirdiklerini söyledi. 

Duyarlı vatandaşların ihbarlarının da günün her saati değerlendirildiğinin altınıçizen Başkan Çerçioğlu, en son bir sürücü tarafından aracın ardından sürüklenen köpeğin de teslim alınarak gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra aynı akşam sahiplendirildiğini söyledi.

VATANDAŞLAR, SOKAK KEDİLERİNİ HER ÇARŞAMBA KISIRLAŞTIRABİLİYOR

Her hafta çarşamba günleri barınağa getirilen sokak kedilerini kısırlaştırdıklarını belirten Başkan Çerçioğlu, sokak kedilerini kısırlaştırmak isteyen vatandaşları, Büyükşehir Belediyesi'nin Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezlerine beklediklerini söyledi. 

Başkan Çerçioğlu, sokakta yaralanan sahipsiz hayvanların rehabilitasyonlarının ve kısırlaştırılmalarının Büyükşehir Belediyesi'nin veteriner hekimleri tarafından barınaklarda yapıldığını ve iyileşinceye kadar da barınaklarda misafir edildiklerini belirtti. Çerçioğlu, barınağa getirilen yaralı, hasta veya kötü durumdaki sokak hayvanlarının ön muayenelerinin ve hastalık kontrollerinin uzman veterinerler tarafından önce triaj odasında yapıldığını, daha sonra da konulan teşhisle birlikte hayvanın tedavisine başlandığını söyledi. 

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: "CAN DOSTLARA SAHİP ÇIKAN HERKESE MİNNETTARIZ"

Aydın'da sadece vatandaşların refahı ve mutluluğu için değil can dostların da mutluluğu için çalıştıklarının altınıçizen Başkan Çerçioğlu, “Geçen bir yılda 2 bin 182 can dostumuz veteriner hekimlerimiz tarafından kısırlaştırıldı. Bir taraftan da sahiplendirmelerimiz devam ediyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin duyarlılığına vatandaşlarımız da katkı sunarak sahiplenmelerini rehabilitasyon merkezlerimizden yapıyor. En son bir sürücü tarafından aracın peşi sıra sürüklenen can dostumuza da aynı akşam duyarlı bir vatandaşımız sahip çıktı. Can dostlara sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza minnettarız" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.