ELAZIĞLI DEPREMZEDELER MAĞDUR: "3+1 EVLERİMİZİN YERİNE 2+1 BODRUM KATI EVLER VERİLDİ"

ELAZIĞLI DEPREMZEDELER MAĞDUR: "3+1 EVLERİMİZİN YERİNE 2+1 BODRUM KATI EVLER VERİLDİ"

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremin ardından, evleri ağır hasar gören vatandaşlara yapılan 4 bin 700 adet evin dağıtımı için 6 Mart’ta kuralar çekildi. Karma usulü...

SERRA TAYLAN

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremin ardından, evleri ağır hasar gören vatandaşlara yapılan 4 bin 700 adet evin dağıtımı için 6 Mart’ta kuralar çekildi. Karma usulü kura çekilmesine mağdur oldukları için tepki gösteren vatandaşlar Elazığ Valisi ile görüşmek için valilik binasıönünde toplandı.

Hak sahiplerine oturdukları mahallede değil herkesin karışık biçimde kuraya katıldığı yöntemle evlerin dağıtılması Elazığ’da sıkıntıya yol açtı. “Karma kura usulüyle” dağıtımın adaletsizlik yarattığını, depremden önce şehrin batısında otururken şimdi şehrin doğusunda ev verildiğini, daha önce 3+1 evde otururken şimdi 2+1 ev tahsis edildiğini ileri süren vatandaşlar mağduriyetlerini ilk olarak kuranın yapıldığı gün AFAD İl Müdürlüğü'ndeki yetkiliye dile getirdiler.

Edinilen bilgilere göre taleplerine olumlu dönüş alamayan vatandaşlar bugün, Elazığ Valiliği önünde vali ile görüşmek için toplandı. Vali Yardımcısı ile görüşebilen vatandaşlar dilekçelerinin kabul edildiğini, ‘biz size döneceğiz’ yanıtı aldıklarını açıkladı.

"2 KİŞİYE 3 ODA VERİYORSUN, 5 KİŞİYE 1 ODA VERİYORSUN. BU ADİL DEĞİL"

Vatandaşlardan biri, "Benim 75 yaşında annem var. Ben sizden 2+1 ev istedim. Geldim, burada sizinle konuştum, ‘tamam’ dediniz. Sonra karma kura yaptınız, benim annemi Çatalçeşme'ye verdiniz. Ben ne yapacağım şimdi" diyerek tepkisini dile getirdi. Yetkilinin, "Bu kura adil olan, olması gereken, anayasanın eşitlik ilkesine göre uygun olan kura yöntemidir. Kura çekildi, senin nasibine orasıçıktı" sözleri üzerine vatandaşlardan biri "Bu adil değil. 2 kişiye 3 oda veriyorsun 5 kişiye 1 oda veriyorsun" dedi.

"KURADA ÇIKANLAR BODRUM KATINDA 2+1 EVLER. 3+1’DE ÜST KATLAR KURAYA KATILMADI"

Valilik binasıönünde toplanan vatandaşlardan biri karma kura usulünde haksızlık olduğunu dile getirirken bir diğer vatandaş, şöyle konuştu:

"Ben 4 kişilik bir aileyim. Normalde evim 3+1'di ama şu an bana verilen ev 2+1. İki tane üniversitede okuyan evladımla birlikte o eve nasıl sığacağım bilmiyorum. Benim evim Zafran'ın altındaydı, bana verilen ev Yemişli'nin tepesinde. Bu konuda çok mağduruz. Kalan 3+1 evler var. Kurada çıkan evler genellikle 2+1 evler, zemin katlar ve bodrum katlar. 3+1 evlerin de bodrum katlarını depremzedelere verdiler. Orta katları kuraya katmadılar. Ben milletvekilleriyle de görüştüm. Herkes, ‘yapabileceğimiz bir şey yok’ diyor. Çözüm üretilmiyor. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyorum.”

"BİZE VERİLEN EVLER BODRUM KATINDA OLDUĞUNDAN DOLAYI KİMSE TAKAS YAPMIYOR"

Kura sonucu çıkan evlerin, yıkılan evlerin çevresinde verilmediğini söyleyen bir başka vatandaş, "Bize verilen daireler bodrum katında olduğu için kimse taka yapmıyor" diyerek şikayetlerini dile getirdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.