Ekolojik Yıkımla Mücadele Şenliği

Ekolojik Yıkımla Mücadele Şenliği


TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, 31 Mayıs - 5 Haziran haftasını 2014 yılından bu yana Ekolojik Yıkımla Mücadele Haftası olarak ilan etmiş ve bu tarihler arasında tüm şube ve temsilciklerinde ekolojik yıkıma dikkat çeken etkinlikler düzenleyerek halkın bu konuda bilinçlenmesinde önemli rol oynamıştır.

Gittikçe artan çevre sorunları ve çevre mevzuatındaki tahribatlar nedeniyle 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutlamanın mümkün olmadığı bu günler, doğanın talanına karşı insanları mücadeleye çağıran bir hafta olarak anılıyor. Bu kapsamda belediyemizin TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ile birlikte düzenlediği "Ekolojik Yıkımla Mücadele Şenliği", 5 Haziran Pazar günü Abbasağa Parkı’nda gerçekleşecek. Şenlikte atölye çalışmaları, forum ve söyleşiler, sergiler ve konser etkinliklerinin yanı sıra dernek ve yayınevlerine ait stantlar da ziyaretçilerini bekliyor olacak. 20.00-23.00 saatleri arasında sırasıyla Erdal Bayrakoğlu, Baba Zula ve Yeni Türkü, Abbasağa Parkı sahnesinde dinleyiciyle buluşacak.

Plansız kentleşmenin getirdiği yıkım, mega projelerin getirdiği ekolojik sorunlar ve insan kanında tespit edilir hale gelen mikroplastik kirlilik, kentimizde yaşadığımız en önemli ve acil çözüme kavuşturulması gereken ekolojik problemler olarak karşımıza çıkıyor. Bütün bu sorunların ışığında 5 Dünya Haziran Çevre Günü aslında kutlanacak bir gün değil ülkenin dört bir yanında yaşanan kirlilik ve ekolojik yıkımla mücadele edilmesi gereken bir gün haline geliyor. Bu çerçevede düzenlediğimiz Ekolojik Yıkımla Mücadele Şenliği'ne tüm vatandaşlarımız davetlidir.

Program için tıklayınız.

Tarih: 5 Haziran 2022 Pazar
Saat: 13.00 - 23.00
Yer: Abbasağa Parkı
Adres: Cihannüma Mah. Abbasağa Parkı Beşiktaş

*Katılım ücretsiz olarak halka açıktır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.