EKOLOJİK YAŞAM BAHÇESİİZMİT’E NEFES ALDIRACAK

EKOLOJİK YAŞAM BAHÇESİİZMİT’E NEFES ALDIRACAK

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, kısa süre sonra açılış yapmaya hazırlanan Ekolojik Yaşam Bahçesi’ni yerinde inceledi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, kısa süre sonra açılış yapmaya hazırlanan Ekolojik Yaşam Bahçesi’ni yerinde inceledi.
 
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, kısa süre sonra açılışı yapılacak olan Çayırköy Mahallesi’ndeki Ekolojik Yaşam Bahçesi’ni gezdi, incelemelerde bulundu. Hürriyet’e, başkan yardımcıları Sibel Solakoğlu ve Cem Güler, Meclis Üyesi ve Muhtarlar Masası Koordinatörü Süleyman Şen, belediye koordinatörü Ozan Aksu ile Çayırköy Mahalle Muhtarı Aşır Akbaba eşlik etti. 
 
NEFES ALANI OLACAK
 
Başkan Hürriyet, halka açık pratik uygulama alanı sunacak Ekolojik Yaşam Bahçesi’ndeki düzenlemeler, sosyal alanlar ve bitki popülasyonuyla yakından ilgilendi. Sürdürülebilir çevre ve kalkınma prensipleri doğrultusunda tasarlanan, enerjisini güneş enerjisinden alan tasarruflu Yaşam Bahçesi, hizmete girdiğinde İzmitliler'in huzur ve stresinden arınma alanı olacak. 
 
KISA SÜREDE BİTECEK
 
Başkan Hürriyet, daha sonra kentteki peyzaj çalışmalarında kullanılan bitkilerin yetiştirildiği Üretim Serası’nı da gezdi. İzmit’in dışa bağımlılığını azaltan üretim bahçesinde yetiştirilen bitkilerle ilgili bilgi alan Başkan Hürriyet, Ekolojik Yaşam Bahçesi’nde devam eden çalışmaların kısa sürede biteceğinin müjdesini verdi. 
 
ÖĞRENCİLERE PRATİK 
 
Sulama sistemi ile ahşap oturma gruplarının montajı ve bitkilendirme çalışmalarının devam ettiği Yaşam Bahçesi’nde köylerden toplanan ata tohumlarının muhafaza edileceği tohum deposu da yer alacak. Yaşam Bahçesi açıldıktan sonra özellikle öğrencilerin patik uygulamalar ile üretim konusunda deneyim sahibi olmalarında da önemli rol üstlenecek.  
 
TASARRUFLA AYDINLANIYOR
 
Bin 8 metrekare sera, 120 metrekare otopark, 2 bin 562 metrekare sert zemin, 4 bin metrekare yeşil alanla birlikte toplam 7 bin 810 metrekare alana sahip olan Yaşam Bahçesi’nde İzmitliler, günün stresinden ve yorgunluğundan uzaklaşacak. Yaşam Bahçesi ayrıca İzmit Belediyesi'nin tasarruf hamlelerinden biri olan güneş enerjili aydınlatma panelleriyle 7 gün, 24 saat ücretsiz olarak aydınlatılacak.
 
 
 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.