EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Beylikdüzü Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık başkanlığında gerçekleşti. 100. yılı kutlanacak olan Cumhuriyet’in ilanına giden yolda şehit ve gazi olanları rahmet ve minnetle anan Başkan Çalık, “Fikirlerimiz, düşüncelerimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı yoldan ilerliyor. Gücünü milli iradeden alan laik Cumhuriyet’i korumak, sözde değil özde demokrasiyi tesis etmek, emin adımlarla yürümek en önemli hedefimizdir. Bu uğurda mücadele vermekten asla vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Beylikdüzü Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Açılış konuşmasına Ankara’da meydana gelen bombalı saldırıda yaralanan polislere geçmiş olsun dilekleriyle başlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, terörü kınayarak aynı acıların tekrar yaşanmamasını diledi. Eylül ayında şehit olan polis ve askerleri de rahmet ve minnetle anan Başkan Çalık, eylül ayı boyunca yapılan hizmetleri kamuoyu ile paylaştı.

“Vatan, gerçek sahiplerine; yani milletimize emanet edildi”

6 Ekim İstanbul’un düşman işgalinden kurtuluşu ve Azerbaycan’ın bağımsızlık gününü kutlayan Başkan Çalık, konuşmasında 100. yılı kutlanacak Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e özel bir yer verdi. Cumhuriyet’in ilanına giden yolda şehit ve gazileri rahmet ve minnetle anan Başkan Çalık, “29 Ekim 1923’te ilan edilen genç Cumhuriyet’imizin mayasında emek vardı. Her köşesi işgal edilen vatan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek başlattığı milli mücadele sonucunda elde edilen büyük zaferle kurtuldu ve vatan, gerçek sahiplerine; yani milletimize emanet edildi” diye konuştu.

“El ele verip yeniden başarabiliriz”

Meclis toplantısında Cumhuriyet’in kazanımlarına da değinen Başkan Çalık, “Fikirlerimiz, düşüncelerimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı yoldan ilerliyor. Gücünü milli iradeden alan laik Cumhuriyet’i korumak, sözde değil özde demokrasiyi tesis etmek, emin adımlarla yürümek, en önemli hedefimizdir. Bu uğurda mücadele vermekten asla vazgeçmeyeceğiz. Zorluklar karşısında asla pes etmeyeceğiz. O dönemde Atamız, atalarımız ve Cumhuriyet bu gelişmeyi, bu gerçek büyümeyi başarmışsa, biz de bugün el ele verip yeniden başarabiliriz. Güven dolu bir geleceği inşa etmek için canla başla çalışmayı sürdüreceğiz. Ata’mızın bize emaneti olan Cumhuriyeti yüceltmek için, umudumuzu bir an olsun kaybetmeden ilerleyeceğiz. Bizim yolumuz Büyük Atatürk’ün yoludur. Şartlar her ne olursa olsun; yolundan dönersek namerdiz” ifadelerini kullandı. Başkan Çalık, Beylikdüzü’nde Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını 100. yılına yakışır etkinliklerle komşularıyla birlikte kutlayacaklarını da ifade etti.

“Yüzde 25 ek zam müjdesi”

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullara rağmen mali disiplinden taviz vermediklerini söyleyen Başkan Çalık, Beylikdüzü Belediyesi çalışanlarına da bir müjde verdi. Başkan Çalık, “Cumhuriyetimizin 100. yılında bize yakışan, emekçimize hak ettiğini sonuna kadar vermektir. Refahı adil bölüştürmektir” ifadelerini kullandı. Çalışma arkadaşlarıyla sık sık bir araya gelerek sorunlarını dinlediğini belirten Başkan Çalık, toplu iş sözleşmesi dışında ek zam yapma kararı aldığını ifade etti. Başkan Çalık, “Geçtiğimiz ocak ayında (2023) imzaladığımız bir toplu iş sözleşmesi vardı. Enflasyon karşısında alım gücünün eridiğinin farkındayım. Bütçemizin sağladığı olanaklar doğrultusunda emekçi arkadaşlarımıza, bu kriz şartları altında elimizden gelen desteği vermeye kararlıyız. Bir nebze olsun rahatlamalarını sağlamak istiyoruz. Cumhuriyetin 100. yılına yakışır, mutlu, huzurlu bir aile hayatı kurmalarını sağlamak boynumuzun borcu. Ocak ayında yapmış olduğumuz toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan zam haklarınız saklı kalmak üzere, eylül ayından itibaren günlük yevmiyelerinize yüzde 25’lik artış yapma kararı aldık. Ayrıca yemek ücretini de yaklaşık yüzde 60’lık bir artışla getiriyoruz. Emekçi kardeşlerimize hayırlı olsun. Türkiye Cumhuriyeti emeğin ve alın terinin cumhuriyetidir” şeklinde konuştu.

Başkan Çalık’ın konuşmasının ardından CHP, AK Parti ve MHP gruplarına adına konuşma yapıldı. Konuşmaların ardından gündem maddelerinin oylamasına geçildi. Gündem maddeleri oy birliğiyle komisyonlara sevk edilirken meclisin ikinci oturumunun ise 19 Ekim Perşembe günü saat 10.00’da yapılmasına karar verildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.