EFES SELÇUK, KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİİLE AVRUPA KONSEYİ KÜLTÜRLERARASI ŞEHİRLER AĞI’NA ÜYE OLDU

EFES SELÇUK, KÜLTÜREL ZENGİNLİĞİİLE AVRUPA KONSEYİ KÜLTÜRLERARASI ŞEHİRLER AĞI’NA ÜYE OLDU

Efes Selçuk Belediyesi KültürlerarasıŞehirler ağının üyesi ve KültürlerarasıŞehirler programının 146. katılımcısı oldu. Bir Avrupa Konseyi programı olan KültürlerarasıŞehirler ağı,...

Efes Selçuk Belediyesi KültürlerarasıŞehirler ağının üyesi ve KültürlerarasıŞehirler programının 146. katılımcısı oldu. Bir Avrupa Konseyi programı olan KültürlerarasıŞehirler ağı, kültürlerarası stratejiler geliştirme veya gözden geçirme konularında şehirleri desteklemeyi amaçlıyor.

Efes Selçuk, programın bir üyesi olarak uluslararası uzmanların, yetkililerin, vatandaşların ve diğer şehirlerden emsallerin katılımıyla, politikalarını ve yönetimini kültürlerarası bir perspektiften inceleyecek, diğer şehirlerdeki başarılı uygulamalardan öğrenecek ve kültürlerarası stratejisini (revize edilmiş) oluşturacak bir dizi hedef ve göstergelerin yer aldığı bir eylem planı oluşturacak. Plan kapsamında stratejinin uygulanırlığı düzenli olarak değerlendirilecek.

Efes Selçuk Belediyesi KültürlerarasıŞehirler Programı kapsamında, kentin kültürlerarası stratejisinin ve eylem planının katılımcı gelişimi için çalışacak. Süreç Avrupa Konseyi ile iş birliği içinde yürüyecek.

KültürlerarasıŞehirler Programı’nın geniş ağına katılan Efes Selçuk Belediyesi, Avrupa, Amerika, Uzakdoğu ve Afrika’yı kapsayan bir coğrafyada Efes Selçuk’u tanıtma fırsatı elde edecek. Programa dahil olan diğer şehir ve belediyelerle ortak çalışma yürütme olanağı yakalayacak olan Efes Selçuk Belediyesi, kentin kültürel zenginliklerini uluslararası platformda düzenlenen tematik toplantılarda da tanıtacak.

 

 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.