CHP’Lİ TORUN: CHP’Lİ BELEDİYELER YARDIMLARI 2 KAT ARTIRDI

CHP’Lİ TORUN: CHP’Lİ BELEDİYELER YARDIMLARI 2 KAT ARTIRDI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, iktidarın 31 Mart seçimlerinden önce “CHP gelirse yardımlar kesilir” söyleminin boşa çıktığını açıklayarak, “İstanbul, Ankara, Adana, Antalya...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, iktidarın 31 Mart seçimlerinden önce “CHP gelirse yardımlar kesilir” söyleminin boşa çıktığını açıklayarak, “İstanbul, Ankara, Adana, Antalya ve Mersin büyükşehir belediyeleri, 2018 yılında 496 milyon 724 bin TL yardım yaparken, bu rakam 2020 yılında 959 milyon 527 bin TL’ye yükselmiştir. Yardım yapılan hane sayısı da yaklaşık 2 kat artmıştır” dedi.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP’li belediyelerin 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yurttaşlara yaptığı yardımların miktarını açıkladı. Torun seçim öncesinde iktidarın “CHP gelirse yardımlar kesilir” söyleminin boşa çıktığına dikkat çekerek, “İstanbul, Ankara, Adana, Antalya ve Mersin büyükşehir belediyeleri, 2018 yılında 496 milyon 724 bin TL yardım yaparken, bu rakam 2020 yılında 959 milyon 527 bin TL’ye yükselmiştir. Yardım yapılan hane sayısı da yaklaşık 2 kat artmıştır” diye konuştu.

ANKA Haber Ajansı’na değerlendirmede bulunan Torun, iktidarın CHP’li belediyelerin yardımlarını engellemeye çalıştığına da dikkat çekerek, “CHP’li belediyeler, yerel seçim sonuçlarını içine sindiremeyen siyasi iktidarın tüm baskılarına rağmen tıkır tıkır çalışıyor. Sandıkta kazanamadığı belediyelerden, merkezi yönetim yetkilerini hukuksuzca kullanarak intikam almaya çalışan iktidara rağmen, belediyelerimiz vatandaşa nefes oluyor. Sudan sebeplerle soruşturmalar açıyorlar, korkmuyoruz. Bağış kampanyalarına el koyuyorlar, yetkileri azaltıyorlar, gelirleri kesiyorlar yılmıyoruz. Bir yolunu bularak, hizmeti vatandaşa götürüyoruz” diye konuştu.

CHP’li belediyeleri “Kimsesizlerin kimsesi” diye tanımlayan Torun, iktidarın yurttaşları yoksulluğa mahkum ettiğini kaydederek, şunları belirtti:

“Belediyelerimizin her başarılı hizmeti, iktidarın yoksulluğa mahkûm ettiği milletimizin bir nebze de olsa yüzünü güldürmektedir. Eğer milletimiz, iktidarın yarattığı ekonomik buhrana rağmen biraz olsun nefes alabiliyorsa, bu da bizim belediyelerimizin gayretleri sayesindedir. Biz ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’ ilkesini benimseyen bir anlayışın temsilcisiyiz. Belediyelerimiz de kimsesizlerin kimsesi olmak için çalışıyor.“

 “UTANMALARINI BEKLEMİYORUZ”

“Onlar iftira atar, biz boşa çıkarırız. ‘CHP gelirse yardımlar kesilir’ diyerek ortaya atılan dünyanın en büyük yalanı da boşa çıkmış, yalancının mumu yatsıya kadar bile yanmamıştır. Şimdi bu yalanı ortaya atanların utanmalarını beklemeden, şunu söylüyoruz: Gölge etmeyin başka ihsan istemez.”

“ENGELLERİ YIKA YIKA GELİYORUZ”

“Biz, koltuklarında kalmak için her yolu mubah gören bu zihniyetin tüm engellerini yıka yıka geliyoruz. Her geçen gün umudunu büyüten milletimize söz veriyoruz. Yerelden genele halkın iktidarını kuracak ve ilk seçimlerde ülkemizi bu zalim yönetimin elinden kurtaracağız.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.