Edremit’te İstiklal Marşı’nın 102. Yılı Kutlandı

Edremit’te İstiklal Marşı’nın 102. Yılı Kutlandı

Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marşımız olarak kabul edilen İstiklal Marşı'mızın kabulünün 102. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü için için Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tören düzenlendi. 

Törene Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, 19. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kurugül, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Gerkuş, Edremit Cumhuriyet Başsavcısı Medet Akcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer ve ilçe protokolü katıldı.

Remzi Molvalıoğlu Ortaokulu yönetici, öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan program, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Okul Müdürü Kural Eken tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından İstiklal Marşı’nı en güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi. Ardından şiirler, oratoryo ve kahramanlık eserleri ile Mehmet Akif Ersoy’un hayatı anlatıldı. Öğrenciler tarafından İstiklal Marşı’nın okunması ile tören sona erdi.

k0mq3ryyojIze4ptmzsvvjah.jpg

pIkqve60pshlie8vudmzy5b1.jpg

v6pty1axoqzswdjf9jb4aqhk.jpg

kqjnr3jgacv0lmphmwwzaocd.jpg

y6bah0zlpwhcyqkn5pkcfntv.jpg

lIc1vmrnzynz9kfetg4cqj58.jpg

4b6ftzxrztjly7ydcusapIb5.jpg

so0rubvnydr6zfcewg7wsq8m.jpg

2fp6ph9x5ydgmli0bInrcrfl.jpg

bhlavrgzwqj9fhIebio8nenw.jpg

dxbert3fyI1vpyjew5czmugt.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.