EDİRNE'DE STEVİ GEORGİ KİLİSESİNDE NOEL BAYRAMI KUTLANDI

EDİRNE'DE STEVİ GEORGİ KİLİSESİNDE NOEL BAYRAMI KUTLANDI

Hıristiyan ve Ortodoks alemi Hz.İsa’nın doğum gününü bir hafta önceden kutlamaya başladı. Pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılamayan törenler bugün Edirne’nin...

GÖKHAN TUZLADAN

Hıristiyan ve Ortodoks alemi Hz.İsa’nın doğum gününü bir hafta önceden kutlamaya başladı. Pandemi nedeniyle 2 yıldır yapılamayan törenler bugün Edirne’nin Kıyık semtinde bulunan Sveti Georgi kilisesinde yeniden yapıldı.

Saat 10:00’da başlan törenlere Bulgaristan Stara Zagora Metropoliti Kipriyan, ayini yöneten din adamları ile Bulgaristan’ın Edirne Başkonsolosu Borislav Dimitrov, Konsolos Atanas Dimov, Roberto Ivanov, Yunanistan’ın Edirne Başkonsolosu Aris Radiopuolus Haskovo, Trakya Dernekler Birliği Başkanı Krasimir Premiyanov ve Stara Zagora Operası Temsilcileri Horo grubu katılarak ayini seslendirdiler.

Din adamlarının düzenledikleri törende ilk olarak dualar okundu ve tüm dünya alemi için birlik ve beraberlik çağrısında bulunuldu. Kutsanmış şarap ve ekmek törene katılan kişilere Metropolit Kpriyan tarafından ikram edildi. Yunanistan’ın Edirne Başkonsolosu Aris Radiopuolus ise ayinde dize okudu.

"YENİ YILA KADAR SÜRECEK"

Restorasyonu 2004 yılında yapılan kilisede hemen hemen her yıl önemli günlerde anma etkinlikleri düzenleniyor. Duaların okunmasının ardından Metropolit tarafından Yunanistan’dan gelen din adamı ve Sveti Georgi Kilisesi sorumlu papazı Aleksandır Çıkırik’e teşekkür belgesi ile nişane hediye edildi. Metropolit daha sonra her iki ülke konsolosu ve görevlilerine hediyeler verdi. Törene katılan çocuklara da yeni yıl hediyeleri verildi.

Her yıl Hz.İsa’nın doğum günü olduğuna inanılan 25 Aralık günü öncesinde başlayan kutlamalar Hz.İsa’nın doğum günü ve onu karşılayan yeni yıla kadar sürecek.

"YENİ YILDA GÜZELLİKLER HERKESİ BULSUN"

Bulgaristan’ın Edirne Başkonsolosu Borislav Dimitrov, Aziz İsa’nın bir hafta öncesinden doğum gününü kutladıklarını ve kutsal bir bayram olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Doğum günü kutlaması öncesinde yapılan bir kutlamadır bu. Hıristiyan cemaati için çok kutsal bir bayramdır. Hep birlikte bu vatandaşlarımızla buluşmamızın nedeni; bu kutsal günü, bu bayramı hep birlikte dualarla kutlamamızdı. Metropolitimiz, Yunan papazlarımız ve bunlara eşlik eden papazlarımız ile birlikte ellerimizi göğe açtık ve dualarımızı ettik. Tüm inanan insanlar için Hıristiyan alemi için güzel bir yıl olsun, güzellikler herkesi bulsun temennisinde bulunduk. Bugün en yüce, en kutsal ve en sevilen bayramımızı kutladık mutlu yıllar.”

Yıllardır Edirne’de yaşayan ve dededen, babadan kalma mesleğini Edirne’de sürdüren ve Edirne’de doğan Sveti Georgi kilisesi sorumlu papazı Aleksandır Çıkırik de bugünün ne kadar değerli ve anlamlı olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bugün o kadar değerli bir gün oldu ki Yunan, Bulgar, Türk hep beraber toplandık burada. İnşallah hep böyle güzel günler yaşarız. Bu güzel bir bayram oldu. Hz.İsa’nın ileri dönük günleri olacak. Bundan sonra oruçlarımız var ve bitmesine az kaldı. Bu yüzden mutluyuz. Yunanlı arkadaşlarımız burada ve töreni hep beraber yaptık. Türk, Yunan, Bulgar dostluğu diyelim buna hep beraber güzel bir kutlama yaptık. Ben çok sevindim. Herkese hayırlı uğurlu olsun ve barış mutluluk olsun dilerim. İnşallah kötü bir şey olmaz. Hepimiz testimizi yaptırdık. Bundan sonra da hep bir arada olalım bu hastalık da oradan defolsun gitsin."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.