EDEBİYAT ŞÖLENİ DEVAM EDİYOR

EDEBİYAT ŞÖLENİ DEVAM EDİYOR

Ülkemizin en önemli edebiyat etkinlikleri arasında yer alan Sarıyer Edebiyat Günleri’nin onuncusu tüm hızıyla devam ediyor. Söyleşiler, paneller, imza günleri, sergiler ve atölyelerin sürdüğü programda Şiir Teknesi ve Şiir Hatları ile Boğaz’ı dizeler eşliğinde gezen konuklar, kitap stantlarını da ziyaret ediyor.

Usta isimlere ev sahipliği yapan Uluslararası 10. Sarıyer Edebiyat Günleri dolu dolu programıyla devam ediyor. İstanbulluların akın ettiği etkinliğin ikinci günü Aytül Akal’ın konuşmacı olduğu “Herkesin Bir Süper Gücü Var” söyleşisiyle başladı. Ardından ise M. Barış Muslu “ Sağlıklı Olmak İçin Travmalarına Format At” isimli söyleşisiyle etkinliğe konuk oldu. Edebiyatseverlerin akın ettiği festivalde çok sayıda usta isim sevenleriyle bir araya gelerek, kitaplarını okurları için imzaladı. Edebiyat Günleri’ne katılan minikler de kendileri için kurulan masal çadırında Melda Küsmez, Ayfer Bekiroğlu ve Mehtap Çıvgın’dan birbirinden renkli masalları dinledi. Çocuklar kurulan müzik çadırı ve oyun alanlarında eğlenceye doydu. Etkinlik; usta yazar Sunay Akın’ın gösterisinin ardından Müfit Can Saçıntı ve Suat Erdem’in konuk olduğu Şiir Teknesi ile sona erdi. 

ÇOCUĞUM MASAL İSTEYİNCE YAZAR OLDUM

Aytül Akal, 7-11 yaş arası çocuklar için gerçekleştirdiği söyleşide, yazar olma serüvenini anlattı. Yazarlık yolculuğunun çocuğunun masal sevgisiyle başladığını söyleyen Akal, “Ben masalı çok severim. Çocuğum da bir gün benden kertenkele masalı okumamı istedi. Öyle bir masal yoktu. Yıllarca çocuğum hangi kahramanı konu alan masal istediyse ben de onu anlattım. Sonra bir baktım yıllardır yazar olacağım ama ne yazacağımı bilmiyorum derken bir sürü masal yazmışım. İşte ben yazmaya böyle başladım” dedi. Söyleşi sonrası çocuklar birbirinden eğlenceli müzikler eşliğinde dans ederek keyifli bir gün geçirdi.

HASTALIKLARINIZDAN MUCİZEVÎ BİR ŞEKİLDE KURTULABİLİRSİNİZ

“Sağlıklı Olmak İçin Travmalarına Format At” söyleşiyle sahneye çıkan M. Barış Muslu ise, “İnsan beynini temizlemediği sürece mutlu olamaz. Hastalıkların yüzde 99’u travmalarla kendi beyniniz tarafından yükleniyor. Amacım insanların sağlığına kavuşması. Kimseye meydan okumak değil. Dilimize kadar işlemiş, herkesin farkında olduğu bir durum bu. Rahatsızlıklarımızın çok önemli bir bölümü bizzat beynimizle ilgili. Hangi anlarda tetiklendiğinizi bulursanız ve o anların beyninizde temizlemenin bir yöntemini bulursanız mucizevî bir şekilde bunlardan kurtulabilirsiniz” diye konuştu.  

SEVENLERİYLE BULUŞTULAR

Programda; Zümra Atalay, Meltem Güdemezoğlu, Esra Karagülle, Ali Bağmen, Ali Ekber Kaya, Ayça Bağmen Kaya, Ayşenur Bağmen, Bayram Sarı, Berna Bay Ünsallı, Burçe Bahadır, Cenk Yüksel, Melissa Mey, Öykü Yurtyapan, Verda Çakan, Yeşim Zuhal, Adnan Serçe, Bahri Vardarlar, Dilek Ünal, Duygu Ladikli, Erdoğan Sarıgül, Gülser Han, İbrahim Çalışkan, Nagihan Borlu Tüzün, Nezahat Polat Bora, Nil Oflaz, Niyazi Yaşar ve Mehmet Doğan Karakuş sevenleriyle buluştu.

 

5wfvs1ukcmipq7gzr3ohvurm.jpg

1rjs2ctoi95wmkju84tdkpv7.jpg

gpyyh0f3zqhmvxdmnevkqfcj.jpg

wtlIrxskximbod8fcm3rysdh.jpg

t3I6lehforsxgu7fjplkm5pn.jpg

xk425funmplhe3avyImh6bw9.jpg

xsIsvcm4n1vn28adhkkrmbgf.jpg

xzf9ycgmtglvo23iqdwo7spr.jpg

jI48nhblkdvppb2x6yrynku3.jpg

splj8jdc1lq3vomgweuwshpa.jpg

lm4ol3evykm8zq7ktIx5nxtg.jpg

jqzuIlwygaumf9tjr8c7l1ng.jpg

qvfcmk2wuzhoxsqky0oellud.jpg

k9lmxa3sfphtrqovsijkewbI.jpg

w7m1gImyfn4zdcukktvz8lir.jpg

kzb7jqyydugodlvfhIawxgla.jpg

hv9xpwknwsjlctta8y21o6ye.jpg

mexwuahqg4r2y0old5gtxouk.jpg

uwf1izeblf3Indzo5bnldtrq.jpg

pzw5nv8qxjlInymehifu6ecd.jpg

auppt7h0ogbmj9nt8eyxdlga.jpg

eInzm27obvaunt8fym3fgug9.jpg

ys4qavsijI9eegr2xayul1cb.jpg

64hmuzosf52wycujprpal7x3.jpg

toyyewoxcnjdzl4qf3vpdumu.jpg

4dygmhcwfznsf92xhwsjxn8q.jpg

rczem5wnec3vhItvuuqsdjzo.jpg

4tfludwpqcnb36zyoaI9p2xv.jpg

Iexkfqshb4l5odmwsgdnhjyn.jpg

vc40wqxv9cplbrw6artkbogh.jpg

dqpel9lkt8qeuzahrvosy2fy.jpg

pnimkxr9yvtzuts7e4cw2off.jpg

h17b5y0zjI8nywdqmupatfop.jpg

lit6r9n5wtq8ycjm1k0swxsh.jpg

qi3wewy8sofmrpqlk6epnvIh.jpg

4rbiybsatotkwlzvofaedcv1.jpg

p9j1eo7eyxktdh8Iqwjucnwt.jpg

v3tklperxlfibtwun9roqgvd.jpg

spIzy50kt3fxigzyv9exrbfe.jpg

20vbcxqqgjIourmedlphjetw.jpg

enxzu5lz7lsfmdynqqjo1pc3.jpg

hpzqyx140pbfzkuetomkjv5r.jpg

fkdIsez9elp18mmdcstkhcil.jpg

rc1wdormxvazwo5czamtb86I.jpg

wp3dbhyryt5ivn0oargeabhu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.