e- Fatura Programı Nedir?

e- Fatura Programı Nedir?

e- Fatura programı faturaların elektronik ortamda hazırlanılıp gönderilmesine imkân sunar.

e- Fatura programı faturaların elektronik ortamda hazırlanılıp gönderilmesine imkân sunar. Kâğıt faturanın yerine geçen dijital bir programdır. Herhangi bir baskı aracı veya kâğıt kullanmadan e- Fatura programı ile- Faturaları firmadan firmaya iletmeniz mümkündür.

Yalnızca sisteme tanımlanan kullanıcıların yararlanabileceği e- Fatura programı standartları gelir idaresi tarafından belirlenir. Bu bağlamda düzenlenen belgeler de kâğıt fatura ile aynı hukuki özeliğe sahip olur. Satıcı ve alıcı arasında karşılıklı güven sağlamak amacı ile gelir iradesi başkanlığı tarafından geliştirilen bir sistemdir.

e- Fatura Programı Zorunluluğu

Yayınlanan yeni karar ile birlikte yıllık cirosu 10 milyon TL ve üzeri olan firmalar e- Fatura programına geçmek zorundadır. Demir, çelik ya da çeşitli eşyaların imalat ve ihracatını yapan firmalar için de e- Fatura programı kullanımı uygulamasına geçiş yapma şartı mevcuttur.

Madeni yağ lisansında veya bu firmalar arasında alış satış tutarı 25 milyon ve üzerinde olan şirketler, ÖTV ye dahil alkollü içecek, tütün ya da kola üretimi yapan veya ithal eden firmalarda zorunlu tutulur. Bu firmaların da yıllık alış satış tutarı 10 milyon TL üzerinde olması gerekir.

e- Fatura Programı Kullanmanın Avantajları

e- Fatura programı çevreye sağladığı katkılardan maliyet konusuna kadar pek çok avantaja sahiptir. Firmalara pe çok açıdan kolaylık getiren e- Fatura programı kullanımına geçerek işinizin yönetim ve denetim kalitesini artırabilirsiniz. e- Fatura programı sayesinde e- Faturalar kâğıt basımın yönteminden çok daha hızlı bir şekilde hazırlanmış olur. Bu sayede zamandan tasarruf etmeniz mümkün hale gelir.

e- Fatura programı kâğıt faturalandırma yöntemine göre çok daha güvenilirdir. Elektronik sistemi sayesinde hata yapma olasılığı çok daha düşük bir hale gelir. Pek çok muhasebe firması sipariş formları ve teslimat notlarının fatura belgelerini otomatik olarak kontrol ederek güvenirlilik sağlar.

e- Fatura programı aynı zamanda düşük maliyetlidir. Dijital bir ortamda hazırlanan bu programlar düşük maliyeti beraberinde getirir. e- Fatura programı baskı, postalama ve arşivleme gibi giderlerin azalmasına imkân sunar. Buna ek olarak belgelerin karşılaştırılması ve eşleştirilmesi süreçlerini en az seviyeye indirmeye yardımcı olur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.