DÜNYANIN EN BÜYÜK ROBOTİK ETKİNLİĞİ, KÜÇÜKÇEKMECE’DE GERÇEKLEŞTİ

DÜNYANIN EN BÜYÜK ROBOTİK ETKİNLİĞİ, KÜÇÜKÇEKMECE’DE GERÇEKLEŞTİ

Küçükçekmece Belediyesi Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi, Uluslararası Vex Robotics İstanbul Turnuvası’na ev sahipliği yaptı. İki gün boyunca devam eden festivalde, farklı illerden VEX IQ Challenge ‘ortaokul kategorisi’ için 51 takım, VEX Robotics Competition ‘lise kategorisi’ için 33 takım, kıyasıya yarıştı. Dünyanın en büyük robotik etkinliği olan turnuvada, 685 öğrenci kendi tasarladıkları robotlarını yarıştırarak, en iyi p

11 Ocak 2022

Küçükçekmece Belediyesi Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi, Uluslararası Vex Robotics İstanbul Turnuvası’na ev sahipliği yaptı. İki gün boyunca devam eden festivalde, farklı illerden VEX IQ Challenge ‘ortaokul kategorisi’ için 51 takım, VEX Robotics Competition ‘lise kategorisi’ için 33 takım, kıyasıya yarıştı. Dünyanın en büyük robotik etkinliği olan turnuvada, 685 öğrenci kendi tasarladıkları robotlarını yarıştırarak, en iyi puanı alabilmek için mücadele etti.

84 takım, 685 öğrenci yarıştı

Guinness Rekorlar Kitabı’na dünyanın en büyük robotik yarışması olarak giren VEX Robotics Turnuvası’na ev sahipliği yapan Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi, rekabet ve mücadelenin yanı sıra dostluk ve takım çalışmalarına da sahne oldu. Eşleşen takımlar en iyi puanı alabilmek için mücadele ederken, hünerlerini sergiledi.

Dostluk ve ekip çalışmasına sahne oldu

VEX IQ Challenge ortaokul kategorisinde toplam 352 kişi yarıştığı yarışmada Küçükçekmece Belediyesi Çocuk Üniversitesi Geniuss Of The Time Takımı tasarım ödülü aldı.  Küçükçekmece Belediyesi Bilgi Evleri Great Lake Fighters Takımı ise turnuvayı 5. sırada tamamladı.

Turnuvada VEX IQ Challenge ortaokul kategorisinde Özel İsabet Ortaokulu en yaratıcı robot tasarımı ödülünün sahibi oldu. Ekiplere, dostluk mücadelesi, robot becerileri, tasarım, jüri özel ve mükemmellik, en iyi mentör dallarında ödüller verildi.  VEX Robotics Competition lise kategorisinde ise Bakırköy Uğur Anadolu Lisesi robot becerileri dalında birinci olurken, öğrenciler;  tasarım, turnuva finalisti, en iyi mentör, mükemmellik dallarında da ödüllendirildi.

fxtytjcsrhmliwabqj2pbn7v.jpg

tmmj5w8xjkznhss4pvkdz6ul.jpg

yumwtsnerjkdoc2bnxz9lcaf.jpg

xuwtoIlivpdzho1ac4rmbsdj.jpg

17pnenaul6tubm0cyt5zspxf.jpg

bjstk91ezhydgrec5nklv4xj.jpg

kndyeggcpfoiv7juhqjf6dox.jpg

yc4whoex01ps62g8zIkmuaal.jpg

ertvbwzxanh3usxogomv1kiu.jpg

he7xng3q1b094wkjucbrtplt.jpg

jkywormdwqzbxhylvpos98Ir.jpg

px5Im2dlutqx3gsc1eks9r8j.jpg

w7vwfctj8z3seyotldqgkjm0.jpg

7ekqvrrsct6wfzmy3eobaawm.jpg

ahhfdxcbpt0wmafsny4wvyq1.jpg

hq19pmwy7Izddvfukctolxob.jpg

1esuv4zc5bmngzevn8xaytas.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.