BUCA BELEDİYESİ'NDEN ÜRETİCİYE 13 ÇEŞİT MEYVE FİDANI

BUCA BELEDİYESİ'NDEN ÜRETİCİYE 13 ÇEŞİT MEYVE FİDANI

Buca Belediyesi, üreticiye destek olmak ve ilçenin tarımsal varlığına güç katmak için meyve fidanı dağıtımı başlattı. Çalışmalar kapsamında ilçenin ürün çeşitliliğini artıracak...

Buca Belediyesi, üreticiye destek olmak ve ilçenin tarımsal varlığına güç katmak için meyve fidanı dağıtımı başlattı. Çalışmalar kapsamında ilçenin ürün çeşitliliğini artıracak 13 farklı türde toplam 1.533 adet fidan, üreticiyle buluşturuldu. 

Buca Belediyesi, yerelde kalkınma hedefiyle tarımsal verimliliği artırmak için kırsal mahallelerde fidan dağıtımı gerçekleştirdi.

İlçenin tarıma açık bölgelerinde çeşitliliği artırmak ve üretimi desteklemek için yürütülen çalışmalar kapsamında Buca Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü,  ilçenin kırsal kesiminde yer alan Kaynaklar, Kırıklar, Karacaağaç, Doğancılar, Belenbaşı, 29 Ekim, Yıldızlar ve Zafer mahallelerinde meyve ağacı fidanı dağıttı.

BUCA’NIN ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİNİ ARTIRACAK

Mahalle muhtarlarıyla koordineli olarak gerçekleştirilen çalışmalarda, zeytin, erik, kiraz, nar, armut, incir, elma, limon, ıhlamur, kiraz, incir, şeftali ve kayısı olmak üzere toplam 13 çeşit meyve fidanının dağıtımı gerçekleştirildi. Bölgede ürün çeşitliliğini artıracak proje kapsamında 8 mahallede, üreticiye, toplam 1.533 adet meyve fidanı desteği sağlandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.