DÜNYA DALIŞ REKORTMENİ ERCÜMEN: MÜSİLAJ BİR SENEYE YAKINDIR KENDİSİNİ GÖSTERMEYE BAŞLAMIŞTI

DÜNYA DALIŞ REKORTMENİ ERCÜMEN: MÜSİLAJ BİR SENEYE YAKINDIR KENDİSİNİ GÖSTERMEYE BAŞLAMIŞTI

Dünya serbest dalış rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen, denizlerin temizlenmesi için ne gerekiyorsa yapacağını belirtirken, "Neredeyse bir seneye yakındır müsilaj problemi küçük küçük...

Haber: EDDA SÖNMEZ - Kamera: ADEM KARABAYIR 

Dünya serbest dalış rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen, denizlerin temizlenmesi için ne gerekiyorsa yapacağını belirtirken, "Neredeyse bir seneye yakındır müsilaj problemi küçük küçük kendisini göstermeye başlamıştı. Beklenen bir sonuçtu. O yüzden "Aaa ne oldu" diyemeyeceğim. Ben yıllardır sesimizi duyurmaya çalışıyorum. Su altının sessiz çığlıklarını sesli hale getirmeye çalışıyorum" dedi.

Son günlerde belki de koronavirüsten daha çok gündeme gelen konulardan biri Marmara Denizi’ni etkisi altına alan müsilaj odu. Deniz salyası olarak da bilinen müsilaj nedeniyle Marmara Denizi’nde büyük bir temizleme çalışması da yürütülüyor.

Sarıyer Belediyesi'nin Karadeniz Araştırmaları Merkezi ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) ile başlattığı denizlerdeki eski balık ağlarının temizlenmesine ilişkin organizasyonun tanıtım etkinliğine katılan dalış rekortmeni Şahika Ercümen, ANKA Haber Ajansı’na konuştu. Ercümen’in yanıtlarışöyle oldu:

“DENİZLERİN TEMİZLENMESİİÇİN ELİMDEN NE GELİYORSA YAPACAĞIM: Ben denizlerin korunmasınıçok önemsiyorum ve dalış yaptığım ilk günden itibaren bu konuyu çok önemsiyorum. O yüzden gerek küresel ölçekte yapılan çalışmalarda gerek yerel çalışmalarda elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum. Bugün de suyun altında ağlar toplanacak o yüzden buradayım denizlerin temizlenmesi için ne gerekiyorsa yapacağım.

DENİZİ EVİM GİBİ GÖRÜYORUM: Benim için çok can acıtıcı. Denizi ben evim gibi görüyorum. Hatta hepimizin soluduğu oksijenin yüzde 50’sinden fazlasını denizler sağlıyor onun kirlenmesi demek yaşamın yok olması demek. Dolayısıyla hem çok üzülüyorum hem sorumlu hissediyorum ve bunu yapan bizleriz o yüzden üzerimize düşeni yapıp onu kurtarmaya çalışıyoruz.  

MÜSİLAJ BİR SENEYE YAKINDIR KENDİSİNİ GÖSTERMEYE BAŞLAMIŞTI: Müsilaj aslında sinyallerini daha önce vermişti. Neredeyse bir seneye yakındır müsilaj problemi küçük küçük kendisini göstermeye başlamıştı. Beklenen bir sonuçtu. O yüzden "Aaa ne oldu" diyemeyeceğim açıkçası. Ben yıllardır sesimizi duyurmaya çalışıyorum su altının sessiz çığlıklarını sesli hale getirmeye çalışıyorum. Deniz bir şekilde kendini ifade etmeye çalıştı. Umarım bir şekilde bunu aşabiliriz.”  

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.