Dünya Arı Günü Koşusu'nun galibi Taşkent oldu

Dünya Arı Günü Koşusu'nun galibi Taşkent oldu

4 yaşlı safkan Arap atlarına mahsus olarak koşulan yarış 1900 metre mesafe çim pistte gerçekleştirildi.

2024 yılı Dünya Arı Günü Koşusu'nda jokeyi Görkem Özçelik ile start alan, Hasan Başer'in sahibi olduğu Taşkent (Tamerinoğlu - Tatlıberk / Demirkır) pistten galibiyetle ayrıldı. Sultansuyu Tarım İşletmeleri yetiştirmesi, Fahrettin Gezici'nin antrene ettiği kır erkek safkan sergilediği performansla üst üste 3. toplamda ise 5. birinciliğini kaydetmiş oldu.

Tamamı erkek 9 safkanın start aldığı mücadelede Uçankutlutay ikinci olurken, Balkı Tay üçüncü, Avcıtokoçin dördüncü, Girdabın Oğlu da beşincilik elde etti.

Koşunun galibi Taşkent için bitiriş derecesi 2.06.74 olurken, farklar 1 Boy - 1,5 Boy - Boyun - 1 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Mustafa Başer'e kupasını Kulübümüz Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Göktürk verdi.

Törene Kulübümüz Asli Üyeleri Hasan Başer ve Prof. Dr. Can Polat Eyigün ile davetliler de katıldı.

Dünya Arı Günü

18. yüzyılda Slovenya'da yaşayan ve modern arıcılık tekniklerine öncülük eden Anton JanŞ¡a'nın doğum günü olan 20 Mayıs tarihinin, ülkemizin de aralarında bulunduğu, 115 ülkenin ortak sunuculuğunda "Dünya Arı Günü" ilan edilmesine yönelik karar tasarısı, 20 Aralık 2017 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda oybirliğiyle kabul edilmiştir. Her yıl 20 Mayıs tarihinde düzenlenen "Dünya Arı Günü" etkinlikleri kapsamında, biyolojik çeşitlilik ve ekosistemin devamının sağlanmasında rol oynayan en önemli canlılardan biri olan arıların ve diğer tozlayıcıların dünyamız için taşıdıkları önemin hatırlanması ve bu konuda bir farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır. Bu amaçla düzenlenen etkinliklerle, Birleşmiş Milletler 2030 gündeminde tanımlanan "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri"ne ulaşılmasına katkı sağlayan biyoçeşitliliğin ve ekosistemin korunmasına da dikkat çekilmesi hedeflenmektedir.

 

aznsbvdrclgkta9ehx5hx2p7.jpg

bp5tjv1gyklfunvwxc7fkjho.jpg

shro6kg2Ittaco9gpe7vqqnz.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.