BAHÇELİEVLER’DE BİR DEPODAN 7 BİN 500 YENİ NESİL ATEŞÖLÇER CİHAZI ÇALAN 3 KİŞİ YAKALANDI

BAHÇELİEVLER’DE BİR DEPODAN 7 BİN 500 YENİ NESİL ATEŞÖLÇER CİHAZI ÇALAN 3 KİŞİ YAKALANDI

İstanbul Bahçelievler’de bir depodan yaklaşık 1 milyon 300 bin lira değerindeki 7 bin 500 adet yeni nesil ateşölçer cihazıçalan 3 kişi, düzenlenen operasyonla yakalanırken şüphelilerden...

İstanbul Bahçelievler’de bir depodan yaklaşık 1 milyon 300 bin lira değerindeki 7 bin 500 adet yeni nesil ateşölçer cihazıçalan 3 kişi, düzenlenen operasyonla yakalanırken şüphelilerden biri tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, 17 Mart'ta Siyavuşpaşa Mahallesi'nde bulunan bir iş yerine ait depodan gece saatlerinde kamyona yüklenen ve piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 100 bin lirayı bulan 7 bin 500 adet yeni nesil temassız ateşölçer cihazının çalındığı ihbarıüzerine harekete geçti.

Polis ekipleri, genişçaplı inceleme başlatırken, iş yerinin güvenlik kamera görüntülerinden hırsızların ateşölçer cihazları bir kamyonete yükleyip götürdüklerini belirledi.

Güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis ekipleri, plakadan kamyon sahibi Y.A'nın adresine ulaştı. Bağcılar'da gözaltına alınan Y.A, sadece nakliye işi yaptığını, bir hırsızlık olayına karıştığının farkında olmadığını söyledi. Kamyoncu, E.Z. adlı kişinin isteği üzerine yükledikleri malzemeleri Bağcılar'da N.Ö'ye ait kömürlüğe bıraktıklarını ifade etti.

Bu ifadelerden yola çıkan polis ekipleri, N.Ö. ve E.Z. adlı diğer faillerin peşine düştü. Kamyon sahibi Y.A'yı yalan beyan ile yanıltan ve araç sahibinin kamyonuyla hırsızlığı gerçekleştirdiği iddia edilen N.Ö. ve E.Z. de yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan soruşturmada, E.Z. adlışüphelinin, N.Ö'nün kömürlüğünde bulunan hırsızlık malzemelerini Siyavuşpaşa Mahallesi'nde bulunan bir depoya götürdüğü belirlendi. Polis ekipleri, söz konusu depoya baskın düzenledi. Yapılan aramalarda 7 bin 500 ateşölçer cihaz ele geçirildi.

Hırsızlık nakliyatında kullanılan kamyon sahibi Y.A. ile birlikte N.Ö. ve E.Z. adlı 3 şüpheli, polisteki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün adli makamlara sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan Y.A. ve N.Ö. hakkında “adli kontrol” hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. E.Z. isimli şüphelinin ise tutuklanarak cezaevine konulduğu belirtildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.