DÖRDÜNCÜ YARGI PAKETİ YARIN TBMM'YE SUNULACAK

DÖRDÜNCÜ YARGI PAKETİ YARIN TBMM'YE SUNULACAK

AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, Dördüncü Yargı Paketi’ni yarın TBMM’ye sunacaklarını söyledi.

AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, Dördüncü Yargı Paketi’ni yarın TBMM’ye sunacaklarını söyledi.

AKP Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında HDP İzmir il başkanlığına yapılan saldırı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Akbaşoğlu, “Bodrum’da ve HDP İzmir İl Binası’nda lanetlediğimiz saldırılar oldu. Türkiye’yi kaosa sürüklemeye dönük bu tür davranışlarla ilgili güvenlik güçlerimiz ve adli makamlarımız sonuna kadar meseleyi takip ederek neticelendirilecek ve kamu düzeni kendi bağlamı içinde gereğini ifa edecektir” dedi.

“KİMSENİN İSTİSMAR ETMEYE HAKKI YOK”

Akbaşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı NATO Zirvesi için “Türkiye kazanımı” yorumunu yaptı.

Akbaşoğlu, NATO Zirvesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Merve Kavakçı'nın kızı Fatima Gülhan Abushanab eşlik etmesi karşısında, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan’ın, “Biden ile konuştuklarının mahremiyeti konusunda kimseye güvenemediklerinden tercüme yetenekleri ve gündemdeki konulara hakimiyeti şüpheli ancak aidiyetinden emin oldukları bir kişiyi, tercüman demek zor, tercih etmişler” yorumunu yapmasını eleştirdi. Akbaşoğlu, şunları söyledi:

“Biz gençlerimize inanıyoruz, güveniyoruz. Biz gençlerimizden umutluyuz. Gelecek ufkunu gençlerimizle beraber yakalayacağız. Bir insanın umudunu kırmaya, kıyafetinden dolayı ayrımcılık yapmaya, yetkin olduğu halde bu konuda onu istismar etmeye kimsenin hakkı yoktur.”

“SOYLU AÇIKLAMALARINI YAPTI, SAYIN KILIÇDAROĞLU ŞİMDİ SIRA SİZDE”

Akbaşoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“CHP’nin özellikle de çağrısı ile TBMM Başkanlığı’na başvurusu üzerine de Genel Kurul’da sık sık gündeme gelen Soylu’nun ifadelerinin yansımasına ilişkin müzakerelerde, bu husus kamuoyunun gündemine gelmişti. Bugün hakikat şudur ki, Sayın Süleyman Soylu, hem adli mercilere hem TBMM Başkanlığı’na bahse konu olayla ilgili açıklamalarda bulunduğu aşikar. İş yargısal süreç içerisinde kendi süreci içinde devam edecek.

Sayın Kılıçdaroğlu, şimdi sıra sizde. Sayın Soylu açıklamalarını yaptı. Siz de bazı iddialar gündeme getirmiştiniz. Özellikle Külliye’ye çıkan CHP’lilerden ve Saray komplosundan bahsetmiştiniz. Bu konuyla ilgili iddialarınıza ilişkin televizyonlarda bu kişinin ismini bildiğinizi, bu konuyla ilgili size karşı hareket yapıldığını ifade etmiştiniz. Aynı zamanda AK Parti içerisinde çeşitli, ‘180 kişi Bylock kullanıyor’ şeklinde iftiralar atmıştınız. Bu konularla ilgili, adli makamlara ve TBMM Başkanlığı’na elinizdeki delilleri ulaştırmalısınız. Sizin kendi iddianıza göre suç işlemiş olursunuz. Sayın Soylu, kendi bilgisi dahilinde olanlara adli mercilere ve TBMM Başkanlığı’na sundu. Şimdi sizde kendi iddialarınızı adli makamlara ve TBMM Başkanlığı’na sunun. İddialarını ispat etmeyen de müfteridir. Yalan, iftira ile kaosa hizmet etmektedir.

“KAOS STRATEJİSİNDEN VAZGEÇİN”

Lütfen kaos stratejinizden vazgeçin. Milletimiz sizin ciğerinizi çok iyi bilmektedir. İftira ve algı siyasetini millet net şekilde görmekte ve tezgahınızı hep boşa çıkarmaktadır. Haziran 2023’te yapılacak seçimlerde de bütün kumpaslarınızı Allah’ın izniyle boşa çıkartacaktır. Bundan eminiz. Maalesef CHP’de gerçekleri kimse ifade edemiyor. CHP içinde bir korku imparatorluğu ortaya çıkarılmış. Kendi sırça köşklerinde bu manada, milletimizi algı, kaos siyasetiyle milletimizi bir noktaya yönlendirme stratejisi izliyorlar. Milletimiz bütün yönlendirmeleri vicdanıyla tartıyor. Sayın Kılıçdaroğlu, vicdani muhasebe yapmıyor musunuz? Daha geçen Çankırı ile ilgili haberiniz tüm Türkiye’yi meşgul etti ama özür bile dilemediniz. Bir vicdani muhasebe ile bu milletten özür dilemek zorundasınız. Kulağınızın üstüne yatarak, gerçekleri çarpıtan raporlarınız ve yandaş medyayla aldatıcı bir şekilde iletmeniz ile herhangi bir yere varamazsınız.”

Akbaşoğlu, “Dördüncü Yargı Paketi’ni değerli milletvekili arkadaşlarımız yoğun bir çalışma neticesinde nihayete erdirdiler. Bu konu ile ilgili muhalefetle de görüşülmek suretiyle inşallah TBMM’ye bu teklifi sunacağız ve teklifin detayları ile ilgili de kamuoyu ve basın mensuplarını bilgilendireceğiz. İnşallah yarın vereceğiz” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.